Hiç çocuk istemeyen ama 7 çocuğu olan bir babanın oğlu: 'Saul'ün hayatını değiştiren kalp krizi

Better Call Saul dizisinin başrol oyuncusu Bob Odenkirk, geçen temmuz ayında kalp krizi geçirmişti... Ölümle burun buruna gelen oyuncu o anları ilk kez anlatı.

Son Güncelleme:

Oyuncu, komedyen ve yazar... Biz onu Better Call Saul dizisindeki Saul karakterile tanıdık, sevdik. Geçen yıl temmuz ayında dizinin çekimleri sırasında kalp krizi geçiren ünlü oyuncu ölümden dönmüştü.

O günden beri sessizliğin ikoruyan Odenkirk, yaşadıklarını ilk kez anlattı.

BİR ANDA YERE YIĞILDI

Odenkirk bugün hayatta kalmasını o gün kendisine kalp masajı yapan sağlık görevlilerine borçlu olduğunun farkında.

Onu Breaking Bad'de huysuz avukat Saul Goodman olarak görmüştük. Karakter o kadar başarılı oldu ki kendi adıyla dizisi oldu. Better Call Saul dizisiyle kariyerinin en iyi dönemini yaşadı. Ancak 59 yaşındaki ünlü oyuncu New Mexico'da dizinin 6. sezonunun çekimleri sonrasında dinlenirken bir anda yere yığıldı.

"Geçen yıl temmuz ayıydı" diye hatırlıyor olayı Odenkirk. O gün yaşadıkları beynine silinmez bir şekilde kazınmış...

"RENGİM GRİYE DÖNDÜ"

"Bütün gün çekim yapmıştık, oyuncu arkadaşlarım Rhea Seehorn ve Patrick Fabian ile oturuyorduk. Senaryoyu okuyor arada konuşuyorduk. Küçük bir TV getirmiştim. Beyzbol maçı vardı onu seyretmeye niyetliydim ancak bir anda dizlerimin üzerine çöktüm, sonra tamamen yere yığıldım. Rengim griye döndü. Nefes alamadım. Yanımda biri olmasaydı bunun sonu ölüm olurdu."

Sağlık görevlilerinin kalp masajı ve suni teneffüsüyle hayata dönen Odenkirk, "Bu sayede beynim ve vücudum kurtuldu" diyor.

Tam olarak iyileşmesi birkaç ay sürse de artık tamamen normale döndüğünü söyleyen Odenkirk her gün ilaç alıyor: "Artık harika hissediyorum. 50 yaşın üzerindeyseniz mutlaka bir check-up yaptırın" diyor.

Odenkirk o günden sonra tamamen bakış açısını değiştirmiş:

"O olayda sonra iki ya da üç hafta boyunca hiçbir şeye dahil olmadım, hiçbir anım olmadı. Beni çok etkiledi. Hala her gün düşünüyorum, kesinlikle her gece yatağımda kalp atışımı dinleyerek yatıyorum. Kalan zamanımı düşünüyorum."

Hiç çocuk istemeyen ama 7 çocuğu olan bir babanın oğlu

"Artık neredeyse 60 yaşındayım" diyen Bob Odenkirk artık çevresindekilere, ailesine daha çok zaman ayırmaya çalışıyor. "Gençken hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorsun, böyle bir olay olduğundaysa hayata katılmak için can atıyorsun" diye anlatıyor.

Hiç çocuk istemeyen ama 7 çocuğu olan bir babanın oğlu olan Odenkirk, o günleri de yad ediyor, babasını eleştiriyor...

"Çocuklara hiç ilgisi yoktu, bence hiç çocuk istemiyordu ama 7 çocuğu vardı. Aklından neler geçtiğiniz bilmiyorum ama onu yargılıyorum. Dünyaya çocuk getiriyorsanız onlarla vakit geçmek için çaba göstermelisiniz"

Öyle ki babası ile annesi ayrıldığında Bob buna çok sevinmiş. Bob Odenkirk 22 yaşına geldiğinde babası ölmüş:

"Ölmeden önceki son birkaç ayda onunla zaman geçirdim, bağlantı kurmaya, kim olduğunu öğrenmeye çalıştım ama bunun artık kapatılamaz bir boşluk olduğunu gördüm"

BABADAN MİRAS

Babasının kendisine bıraktığı bu miras Odenkirk'in hayatında kalıcı bir etki bıraktı:

"Beni anti-otoriter yapan şey kesinlikle buydu. Beni komedi yapıp, yetişkinlerin hayatıyla dalga geçen bir komedyene çevirdi."

Bob Odenkirk'in Better Call Saul'un altıncı sezonunun ilk kısmı bugün itibariyle ABD'de AMC kanalında yayınlanmaya başladı. İkinci kısmı ise 11 Temmuz'da yayınlanacak.

Bob dizi için şunları söyleyerek sözlerini bitiriyor:

"Daha fazlası olsa çok mutlu olurdum."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber