Herkes kendi mülküne gömülebilir mi? Alain Delon'un vasiyeti tartışma konusu oldu

Fransa’da kendi mülküne gömülmek, ender rastlanan bir taleptir ve bazı katı koşulların yerine getirilmesi halinde istisnaî olarak karşılanabilir.

Son Güncelleme:

Alain Delon, kendi mülkünde gömülmeye karar verdiğinde gerekli düzenlemeleri yapmış ve her şeyi önceden hazır etmişti.

Aktör, Loiret bölgesindeki Douchy-Montcorbon'da bulunan kendi mülkü La Brûlerie'ye gömülecek.

Delon, sağlığında verdiği bir demeçte, “Burası benim hayatımın evi, günlerimi sonlandırmak istediğim, ölmek istediğim yer. Orada bir şapel inşa ettirdim ve köpeklerimin arasına gömüleceğim” demişti.

Eski Cumhurbaşkanı Valéry Giscard d'Estaing, Alain Delon... Evlerinde gömülmek isteyen ünlülerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ve özel kişiler için bile evde gömülmek nadir bir talep olmaya devam ediyor.

Centre-Val de Loire bölgesinde faaliyet gösteren bir cenaze defin işletmecisi, “Meslek hayatım boyunca hiç böyle bir taleple karşılaşmadım. Eski bir geleneğin parçası olan Korsika'da özel arazilere gömülen birkaç vaka olabilir, ancak başka yerlerde bu çok nadirdir” diyor.

Kendi bahçenize gömülmek için, bir dizi katı koşulu yerine getirerek, bölge valiliğinden izin almak gerekiyor. bu yeterli değil, kentsel bir alandan en az 35 metre uzakta bir yer olmalı ve mezar yeri seçimi için bir hidrojeologun görüşü de alınmalı!

Hangi koşullar?

Fransız Yerel Yönetimler Genel Kanununa göre, “herhangi bir kişi, mülkün kasaba ve şehirlerin dışında ve öngörülen mesafede olması koşuluyla özel bir mülke gömülebilir”.

İlk adım, bir kadastro planı sunarak mülkün kentsel bir alanın dışında, yani başka bir konuttan en az 35 metre uzakta olduğunu tespit etmektir. Bölge Sağlık Kurumu tarafından onaylanmış bir hidrojeologun görüşü de gereklidir. 

Buna göre, Herhangi bir kirliliği önlemek için toprak altının incelenmesi gereklidir. Kaçınmak istenilen şey, yeraltı sularını kirletecek olan thanatomorphosis veya cesedin ayrışması olgusudur!

Son olarak, merhumun kendi mülküne gömülme isteğini ifade etmiş olması gerekiyor. Aynı koşullar, bir hidrojeologun görüşünün gerekmemesi dışında, yakma işleminin ardından bir vazonun içinde gömülmek için de geçerli!

Evde defin hazırlığı, bu işi yapmak isteyen biri ya da ya da görevlendirilen bir cenaze işletmesi tarafından yapılabilir. Belediye mezarlığındaki arsanın maliyeti dışında, evde gömülmenin maliyeti geleneksel bir cenaze töreni ile aşağı yukarı aynı olacaktır. 

Defin alanına erişim sağlama yükümlülüğü

Kaç kişinin özel bir mezar yerini tercih ettiğini bilmek zor. Doğum yeri, ölüm yeri ve tarihi kamuya açık bilgiler olsa da, defin yeri özel olarak görülüyor.

Evde gömülmek, bazı belediye mezarlıklarındaki aşırı kalabalığa bir çözüm olsa da, bazı kısıtlamaları da yok değil. Birini ev arazine gömmek, daimî bir hizmetkârlık, yani ölen kişinin yakınlarına saygılarını sunmaları ve mezarın bakımını yapmaları için 24 saat erişim sağlama yükümlülüğü yaratır.

Gömülme işlemi daha sonra mülkiyet tapusuna kaydedilir. İçinde mezar bulunan bir arsa satıldığında, gelecekteki alıcı da, akrabalarının defin alanına erişimine izin vermek zorunda kalacaktır. Bu ise gelecekte yapılacak herhangi bir yeniden satışı caydırabilecek bir kısıtlamadır.

Sonraki Haber