Gülsin Onay'dan 250. doğum yılı anısına Beethoven albümü

Piyanist Gülsin Onay'ın Ludwig van Beethoven'ın 250. doğum yılı için hazırladığı anma albümü, piyasaya çıktı. Onay, albümde Alman bestecinin üç farklı dönemine ait eserleri yorumluyor...

Son Güncelleme:

Gülsin Onay: Beethoven başlıklı albümde Alman bestecinin üç farklı dönemine ait Op.13 Pathetique, Op. 53 Andante Favori, Op. 53 Waldstein ve Op. 111 adlı eserleri yer alıyor.  

Onay, giriş yazısında besteciyle ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor: 

"2020'de Beethoven'ın doğumunun 250. yılını, harika etkinliklerle kutlamayı planlamıştık. Planlanan çalışmalardan biri de bu albümdü. Salgın nedeniyle konserlerimizi gerçekleştiremedik ama bugün bu albümü sizlerle buluşturabildiğim için çok mutluyum. Büyük heyecan ve sevinçle beklediğim albüm, her anlamda içime sindi. 2020'de seslendirdiğim ilk Beethoven konser programının kaydı olan albümde, bestecinin üç farklı dönemine ait piyano sonatları yer alıyor. Her zaman, 'İyi ki piyanist olmuşum' diye şükrediyorum. Yoksa bu muazzam eserleri çalma şansından, zenginliğinden ve fırtınaların en coşkulusunu yaşamaktan yoksun kalacaktım. Albümü severek dinleyeceğinizi umuyorum."

Sanatçı, 17 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ne katılacak...
 
 

Sonraki Haber