Fransız Yeni Dalga Akımı'nın yıldızlarından Anna Karina, aramızdan ayrıldı

Fransız Yeni Dalga Akımı'nın yıldızlarından Anna Karina, hayata veda etti. Özellikle bir dönem evli olduğu Jean-Luc Godard ile çektiği filmlerle tanınan aktris, 79 yaşındaydı...

Son Güncelleme:

60'lı yıllarla birlikte sinema sanatına yeni bir soluk getiren Fransız Yeni Dalga Akımı denince akla ilk gelen isimlerden biriydi o. 

Danimarka doğumlu Fransız yıldız Anna Karina, artık aramızda değil.

Kanserden ölen Karina, kariyerine doğduğu ülkede kabarelerde şarkı söyleyerek, mankenlik yaparak, reklam ve kısa filmlerde oynayarak başladı.

Yıldız olmak istiyordu. Evden kaçıp yollara düştü 17 yaşındayken. 

Ve Fransızca bilmeden otostopla geldiği Paris'te tesadüfen keşfedildi Karina.


Kısa sürede kendine önemli bir modellik kariyeri inşa eden Karina için asıl dönüm noktasıysa sonradan eşi olacak Fransız Yeni Dalga Akımı'nın öncülerinden Fransız usta Jean-Luc Godard ile tanışması oldu. İkili, kısa süre sonra boşansa da aralarında Le Petit Soldat/Küçük Asker (1960), Une femme est une femme/Kadın Kadındır (1961), Vivre sa vie/Hayatını Yaşamak (1962) ve Alphaville'in de (1965) olduğu toplam yedi film yaptı birlikte. Kadın Kadındır, aktrise Berlin Film Festivali'nde büyük ödül Altın Ayı'yı getirdi. 


Sinema oyunculuğunun yanı sıra kamera arkasına geçip yönetmen koltuğuna oturan, dört roman yazan, aynı zamanda şarkıcı olarak da başarı kazanan Anna Karina, 79 yaşındaydı...


Sonraki Haber