Fransız sinemasının simge isimlerinden Michel Piccoli, 94 yaşında aramızdan ayrıldı

Fransız sinemasının simge isimlerinden Michel Piccoli, hayata veda etti. Dünya sinemasına yön vermiş önemli yönetmenlerle çalışan, en çok da Luis Buñuel ile yaptığı filmlerle tanınan aktör, 94 yaşındaydı...

Son Güncelleme:

Ailesi, Michel Piccoli'nin 12 Mayıs'ta öldüğünü açıkladı ama ölüm nedeni hakkında bilgi vermedi.

Luis Buñuel, Alain Resnais, Jean-Luc Godard, Louis Malle ve Jean Renoir gibi Fransa'nın olduğu kadar dünya sinemasının da önemli yönetmenleriyle çalışan Michel Piccoli, uzun kariyerinde 200'ün üzerinde filmde oynadı.

İtalyan asıllı müzisyen babayla yine müzisyen Fransız annenin oğlu olarak Paris'te dünyaya gelen Piccoli, II. Dünya Savaşı sonrasında sinemaya figüran olarak başlamış, kariyer basamaklarını hızla tırmanmıştı.

1949'da Le Point du jour adlı filmde ilk rolünü üstlendi. Bir yandan da tiyatroda sahne alıyordu.

50'lerin ikinci yarısından itibaren sinemaya ağırlık veren Michel Piccoli, 1963'te Yeni Dalga akımının en önemli filmlerinden Le Mepris'de (Nefret) kariyerinin en unutulmaz kompozisyonlarından birini çizdi. 


Le Mepris'den bir sahne, Brigitte Bardot ile birlikte...

Brigitte Bardot ve Catherine Deneuve gibi önemli isimlerle başrolü paylaştı.

Aynı dönemde Le Doulos (Jean-Pierre Melville), Le Journal d'une femme de chambre (Luis Buñuel ), La Guerre est fini (Alain Resnais), Les Demoiselles de Rochefort (Jacques Demy), Topaz (Alfred Hitchcock) gibi filmlerde rol aldı. 

70'li yıllarda da önemli roller üstlenen aktörün oynadığı filmler arasında Luis Buñuel imzalı Le Charme discret de la bourgeoisie (Burjuvazinin Gizli Çekiciliği), Le Fantome de la liberté (Özgürlüğün Hayaleti), Cet obscur objet du désir (Arzunun O Belirsiz Nesnesi), birçok kez çalıştığı Marco Ferreri'nin La Grande Bouffe (Büyük Tıkınma), Claude Sautet'nin César et Rosalie ve Vincent, François, Paul… et les autres adlı eserler, ilk akla gelenler...


Sonraki Haber