Ferhan Şensoy'un "Şahları da Vururlar"ı, Ortaoyuncular'ın 40. yılında yeniden sahnede

Ferhan Şensoy'un unutulmaz eseri Şahları da Vururlar, neredeyse 40 yıl sonra yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. İlk temsil, 14 Mart'ta...

Son Güncelleme:

Ortaoyuncular topluluğu, 40. yaşını eski bir tanıdıkla kutluyor.

Ferhan Şensoy'un 80'li yılların başında ilk kez sahnelediği Şahları da Vururlar oyunu, 14 Mart'tan itibaren yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

80'lerde büyük ses getiren oyunda İran İslam Devrimi, bugünün olaylarına paralel bir kurguda anlatılıyor. İran'da politik çalkantıların zirve yaptığı döneme Farsça diyaloglarla, ince ince örülmüş mizahi bir bakış atan Şahları da Vururlar, Türkiye'de yaşananlara da göndermelerde bulunuyor. 


Şahları da Vururlar'ın ilk kadrosu...

Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği, Fuat Güner'le müziklerini de yaptığı oyunda Ferhan Şensoy'un yanı sıra Levent Ünsal, Erkan Üçüncü, Serap Günaydın Özkan Aksu, Pınar Alsan, Elif Durdu, Orkun Akyıldız rol alırken Nejat Yavaşoğulları ile Gökhan ve Burhan Şeşen de sahnede onlara eşlik ediyor. 

Yukarıda oyunun 14 Mart'ta prömiyer yapacağını belirttik ama ilk günün biletleri şimdiden tükenmiş durumda. Şahları da Vururlar'ı 15, 16, 17, 20, 21 ve 22 Mart'ta Ses Tiyatrosu'nda izleyebilirsiniz...

Sonraki Haber