Fadik Sevin Atasoy'un kendi sesinden: "Fadik ve Kırmızı Bavul"

Oyuncu Fadik Sevin Atasoy'un 2014'te yazdığı Fadik ve Kırmızı Bavul romanı, sesli kitap oldu. Kitabı, 2011'de kaybettiği kendisi gibi oyuncu babası Sönmez Atasoy'a adayan Fadik Sevin Atasoy'un kendi sesinden dinleyebilirsiniz...

Son Güncelleme:

Tiyatro ve sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy'un yazdığı sihirli gerçek türündeki romanı Fadik ve Kırmızı Bavul, sesli kitap olarak dinleyiciyle buluştu.

Atasoy'un "Hikâyenin gerçeği nerede başlıyor, nerede bitiyor ben bile bilmiyorum," dediği romanında kurgu anlatımların yanı sıra yer yer yaşanmışlıklar da yer alıyor. 

Hikâyeye göre Atasoy'un "Kırmızı Bavul"u, bundan 11 sene önce saklandığı dolaptan fırlayarak konuşmaya başladı. Kırmızı bavula göre insan kendine biçilen hayata meydan okumalı, yaşamın senaryosunu baştan yazmalıydı. 

Atasoy süreci şöyle anlatıyor: "Kırmızı bavulum öyle ikna edici konuştu ki, ona inanmaktan başka çarem yoktu. Dediğini yapıp tüm eşyalarımı ihtiyacı olanlara bağışladım ve İstanbul'dan, evimden ayrıldım. Bir bavula sığdırdığım yükümle dünyanın farklı coğrafyalarında, kaderin cilvelerine kucak açtım. 

Bir pazar sabahı buluştuğum babama kırmızı bavulumun nasihatlerini, masalla gerçeklik arasındaki kurgusal arayışımı heyecanla anlatırken babam, 'Kelimelerini yollarda bırakma. Yaz güzel kızım ama yazacaksan kitap olarak yaz,' demişti. Bir hafta sonra, babamın ani vefatının ardından, o pazar gününü bavuluma bir vasiyet olarak yerleştirdim ve yine yollara düştüm."

Fadik Sevin Atasoy'un babası Sönmez Köksal'a adadığı Fadik ve Kırmızı Bavul'u oyuncunun kendi sesinden dinleyebilirsiniz...

Sonraki Haber