Efsane grubun hayattaki son üyesiydi... Abdul 'Duke' Fakir hayatını kaybetti

Sevilen Motown grubu The Four Tops'ın hayatta kalan son üyesi Abdul “Duke” Fakir 88 yaşında hayata veda etti.

Son Güncelleme:

Ailesi Fakir'in Detroit'teki evinde kalp yetmezliğinden öldüğünü doğruladı.

The Four Tops, 1950'lerin sonunda kurulduktan sonra Motown döneminin en tanınmış gruplarından biri haline geldi. Grup, Reach Out I'll Be There, Baby I Need Your Loving ve I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch) gibi klasikleşmiş hitleriyle tanınıyor.

Ailesinden yapılan açıklamada, “70 yıllık müzik kariyeri boyunca pek çok kişinin hayatına dokunan, 2023'ün sonuna kadar turnelere devam eden ve bu yıl resmen emekli olan bir öncü, ikon ve müzik efsanesini kaybetmenin yasını tutarken derin üzüntü içindeyiz” denildi.

Grubun dört üyesi Fakir, Levi Stubbs, Renaldo “Obie” Benson ve Lawrence Payton 1950'lerin sonunda kuruldu ancak 1960'ların başına kadar başarıya ulaşamadı.

DİĞER ÜYELER 2005 VE 2008 YILINDA ÖLMÜŞTÜ

Payton'ın 1997'deki ölümüne kadar grup olarak birlikte çalmaya devam ettiler. Benson ve Stubbs sırasıyla 2005 ve 2008 yıllarında öldüler.

1990'da Rock and Roll Hall of Fame'e kabul edildiklerinde sanatçı Stevie Wonder yeteneklerini övdü. “Onlarda en çok sevdiğim şeyler - çok profesyonel olmaları, yaptıkları işle eğlenmeleri, çok sevecen olmaları, her zaman centilmen olmaları” dedi.

Etiyopyalı ve Bagladeşli göçmenlerin çocuğu olan Fakir, hayatı boyunca Detroit'te yaşadı ve orada tehlikeli bir mahallede büyüdü.

Fakir 2022 yılında The Detroit News'e verdiği röportajda, “Şarkı söylemeye başladıktan sonra hayata bakış açımız değişti. Hayatın güzelliğine bakmaya, seyahat etmeye, dünyaya şarkı söyleyebilmeye ve insanları mutlu etmeye başladık” diyordu.

Fakir 2022 yılında I'll Be There adlı bir anı kitabı yayınladı: My Life With the Four Tops adlı anı kitabını yayımladı.

Fakir'in altı çocuğu, 13 torunu ve dokuz torununun torunu var.

Motown, Detroit çıkışlı bir müzik türü olarak blues, jazz, gospelden oluşan bir olarak tanımlanıyor. Bu isimle aynı zamanda da bu tür müziklerin kaydının yapıldığı şirket de bulunuyor. “Motor şehri”nin kısaltması olan “motown” aynı zamanda Ditroit’in takma adı olarak da biliniyor.

Sonraki Haber