Dragon Ball'un yaratıcısı Akira Toriyama 68 yaşında hayatını kaybetti

Manga sektörünün efsanelerinden Akira Toriyama 68 yaşında öldü. Dragon Ball'ın yaratıcısı olan Toriyama'nın akut subdural hematom nedeniyle vefat ettiği açıklandı.

Son Güncelleme:

45 yıldır aktif olarak manga sektörünün içinde olan sanatçının ölümünün ardından sektörün usta isimleri mesaj yağdırdı.

Dragon Quest'in oyun tasarımcısı Yuji Horii, "Bu yürek burkan bir haber oldu. Halen inanmak istemiyorum. Onu Shonen Jump'ta yazar olarak çalışmaya başladığım günden beri tanıyorum. O zamandan bu yana 37 yıl boyunca sayısız büyüleyici karakter çizdi. Dragon Quest'in tasarımı Toriyama'nın karakter tasarımlarıyla iç içe geçmişti. Öldüğüne inanamıyorum. Nasıl hissettiğimi anlatacak doğru kelimeleri bulamıyorum" diye yazdı.

Zetman'ın yaratıcısı Masakazu Katsura ise, "Gücümün tükendiğini hissediyorum ve kendimi toplayamıyorum. Geriye dönüp baktığımda ne zaman onun evini ziyaret etsem sahip olduğum tek şey güzel anılardı. Çok eğlenceli bir insandı. Arsız, sevimli, sivri dilli ama bir o kadar da mütevazı." yorumunda bulundu.

One Piece'in yaratıcısı Eiichiro Oda'dan Masakazu Katsura ise "Çok erken, geride büyük bir boşluk kaldı. Seninle bir daha asla karşılaşamayacağımı anladığımda bunalıoyrum. Çocukluğumdan beri sana hayrandım. Bana ilk ismimle hitap ettiğin günü hatırlıyorum. Son konuşmamızı hatırlıyorum. Hem yetişkinlerin hem de çocukların mangadan keyif aldığı bir dönemin yaratılmasına yardımcı oldun. Manganın bunu yapabileceğini, bizi başka dünyalara götürebileceğini gösterdin" diye yazdı.

Naruto'nun yaratıcısı Masashi Kishimoto ise "Böyle bir durumda ne yazacağımı gerçekten bilmiyorum. Sensei'nin mangası her zaman benimle birlikte hayatımın bir parçası oldu. İşler kötü gittiğinde Dragon Ball bana her şeyi unutturuyordu. Benim gibi bir köylü çocuğunun kurtuluşu oldu. Senin gibi olmak istiyordum. Her zaman benim yol gösterici yıldızım oldun" şeklinde konuştu.

1955 yılında Japonya'da doğan Akira Toriyama, 1984'te yarattığı Dragon Ball'la dünya çapında bir hayran kitlesi edindi. Peşinden Dragon Ball Z ve Dragon Ball Super'i yaptı. Hem anime hem de manga tarihine geçti. Son katkısı Dragon Ball Super: Super Hero filmine destek olmuştu.

Sonraki Haber