Domingo özür diledi, sendika "80'lerden beri taciz var" dedi

Plácido Domingo, kendisini cinsel tacizle suçlayan kadınlardan özür diledi. Özür, ABD'de opera sanatçılarını temsil eden sendikanın soruşturmasında dünyaca ünlü tenoru uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçlamasının hemen öncesine denk geliyor...

Son Güncelleme:

Plácido Domingo, yaz sonundan beri hakkındaki taciz iddialarıyla gündemde.

20 kadın, tacizle suçluyordu İspanyol tenoru, Domingo bir açıklamayla o kadınlardan özür diledi.

Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan açıklamasında müzisyen şöyle diyor: "Son birkaç ay içinde iş arkadaşlarımın iddiaları hakkında düşünme fırsatı buldum. Onların kariyerlerinin zarar görebileceği kaygısıyla kendilerini dürüstçe ifade etmekten korkmuş olabileceğini anlıyorum. Bu kadınların sonunda konuşmak için kendilerini rahat hissetmelerine saygı duyuyorum. Onları incittiğim için gerçekten üzgün olduğumu bilmelerini istiyorum. Eylemlerimin tüm sorumluluğunu kabul ediyorum. Niyetim asla bu olmasa da hiç kimse böyle hissetmek zorunda bırakılmamalı." 

Açıklamanın zamanlaması manidar zira hemen ardından ABD'de opera sanatçıları ve dansçıları temsil eden sendikanın özel soruşturmasının sonucu basınla paylaşıldı. 

Soruşturmaya göre Domingo, 80'li yıllardan beri işyeri ve işyeri dışında kadınlara flörtten sarkıntılığa bir dizi uygunsuz davranışta bulunmuştu.

Dünyaca ünlü tenorun kadınlara sık sık cinsel ilişki için baskı yaptığı ve bazen kendisini reddedenleri profesyonel açıdan cezalandırdığı iddiaları, ilk kez ağustos ayında basında yer almıştı. Plácido Domingo, takip eden aylarda hem Metropolitan Operası'ndan hem de Los Angeles Operası'nın direktörlüğünden istifa etmişti. Bunu, bir dizi konser iptali izledi. Domingo, o dönemden bugüne ABD'de herhangi bir konsere çıkmış değil. 

Los Angeles Operası'nın 79 yaşındaki tenor hakkında açtığı soruşturma halen devam ediyor, belirtelim... 

Sonraki Haber