David Fincher, Amanda Seyfried'in "Mank"taki bir sahnesini 200 kere tekrarlatmış

David Fincher'ın sette ne kadar titizlendiği biliniyor ama son filmi Mank'ta rol alan Amanda Seyfried, usta yönetmenin mükemmeliyetçiliğinin boyutunu yeni röportajıyla ortaya koydu. Fincher, filmin bir sahnesini neredeyse 200 kere tekrarlatmış...

Son Güncelleme:

David Fincher'in  2014 tarihli Gone Girl'den sonra çektiği ilk film Mank, hem konusu hem de ekibiyle ilk aşamalarından itibaren çok konuşulan yapımlardan. 

Tüm zamanların en iyileri listesinde ilk sıralarda yer alan Yurttaş Kane'in senaristi Herman J. Mankiewicz'in hayatını anlatan filmin senaryosu, yönetmenin 2003'te kaybettiği babası Jack Fincher'a ait.


Başrolde usta aktör Gary Oldman var.

Amanda Seyfried de önemli rollerden birini üstleniyor. 

Aktris, tamamı siyah-beyaz çekilen Mank'ın bugüne kadar kendisini en çok zorlayan film olduğunu belirtiyor. Bunun nedeni de David Fincher'ın titizliği. 


Sektörde yönetmenin mükemmeliyetçiliğini anlatan pek çok yorum var, bu biliniyor. Son örneklerden biri, Fincher'ın Mindhunter dizisinde 9 dakika süren bir sahneye ancak 75. çekimde onay vermesi. 

Ama Seyfried'in açıklaması, çıtayı bir hayli yükseğe koyuyor. 

Aktrisin anlattığına göre Fincher, onun bir sahnesini neredeyse 200 kere tekrarlatmış. Daha var, bahsi geçen sahne tam 5 günde çekilebilmiş. 

David Fincher'ın Mindhunter gibi Netflix için çektiği Mank'ın yıl sonuna doğru platforma gelmesi bekleniyor...


Sonraki Haber