'Çocuğa öğretilen her şey günü geldiğinde robotlara da öğretilecek'
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç’ın, insan beyninin bilinmeyenleri ile beynin işleyişi üzerinden ortaya koyduğu yeni yaşam felsefesinin detayları “Beyin Nedir’den Yaşam Nedir’e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç” isimli kitapta bir araya getirildi.
Geçtiğimiz gün ‘Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ne, Türkiye’den seçilen 8.kişi olan Prof. Dr. Kılıç’ın, insan beyninin bilinmeyenleri ile beynin işleyişi üzerinden ortaya koyduğu yeni yaşam felsefesinin detayları ise “Beyin Nedir’den Yaşam Nedir’e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç” isimli kitapta bir araya getirildi.
Kitapta, yapay zekânın yeni düzen yaratacağını belirten Prof. Dr. Türker Kılıç, “Çocuğa öğretilen her şey günü geldiğinde robotlara da öğretilecek. Robotlara da duygu katılabilir. Duygu da bir kodlama Yapay zekâ insan zekasının matematiksel olarak ölçülebilmesini sağlayacak. Bu durum yeni bir kültür ve dünya düzenini ortaya çıkartacak. Hafızanın nerede olduğunu halen biliyor değilim. Şuan için bilginin nöronlar arası bağlantısallık olarak saklandığını sanıyoruz” diyor.
“Beyin Nedir?"den "Yaşam Nedir?"e Bir Hayat Serüveni Türker Kılıç” isimli kitap yer alan çarpıcı bölümlerden bazıları şöyle:
-Günü geldiğinde düşünceyi matematik bir değer olarak sunacağız. Şu an hayal etmesi zor gelse de gelecekte bilinç, düşünce, zihin ölçülemeyen, soyut birer değer olmaktan çıkacak. Bu matematiği çözdüğümüzde, yaşamın sırrını çözmüş olacağız. Sonsuzluğun da ölçülebilir olduğu anlaşılacak.
-Son beş yıllık süreçte beyin, bilinç, zihin eksenindeki anlayışımızda devrim yaşanıyor. Bu yenilik, nöron çokluğu teorisinden, konnektom dediğimiz nörozihin kavramına geçişi sağladı. Düşüncelerimiz, 86 milyar olasılık içeren bir enformasyon sisteminin bütünü. 86 milyar nöronun birbiriyle etkileşim ve bağlantı içinde olması, zihin ve bilincimizi yaratıyor. Nörozihin, “etten” oluşan biyolojik beyin ile bilgi üreten zihin arasındaki arayüzün adı.