Coachella Müzik Festivali de koronavirüs salgınına takıldı

Koronavirüs tehdidi, son olarak dünyanın önemli müzik ve sanat festivallerinden Coachella'yı vurdu. Kaliforniya eyaletinin Riverside şehrinde 10 nisanda başlaması planlanan festival, ekim ayına ertelendi...

Son Güncelleme:

10-19 nisan tarihlerinde Kaliforniya eyaletinin Riverside şehrinde Rage Against the Machine, Lana Del Rey, Lewis Capaldi ve Frank Ocean gibi önemli müzisyen ve grupların katılımıyla düzenlenecek Coachella Müzik ve Sanat Festivali, ekim ayına kaldı.

Geçen yıl 250 bin kişiyi ağırlayan dünyanın önemli müzik festivallerinden Coachella, yeni bir erteleme olmazsa 9-11 Ekim ve 16-18 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

Festivali organize eden şirket, nisan ayında yine aynı yerde düzenleyeceği country müzik festivali Stagecoach'u da 23-25 Ekim'e erteledi. 

Geçen yıl Stagecoach'a 70 bin kişi katılmıştı. 

Koronavirüs, eğlence sektörünü de vurdu

İptal ve ertelemelerin birbirini izlediği eğlence sektöründen gelen son haberlerle devam edelim: 


CANNES FİLM FESTİVALİ'NDE ŞİMDİLİK İPTAL VEYA ERTELEME YOK

İspanya'nın sektörün en büyüklerinden Malaga Film Festivali herhangi bir yeni tarih açıklanmadan ertelendi. Bu yıl 23. düzenlenecek festival, bu cuma başlayacaktı. 


Cannes Film Festivali'nden ise şimdilik erteleme kararı yok. Bu konudaki son açıklama, Cannes Fim Festivali Kurulu'nun başkanı Pierre Lescure'den geldi. Le Figaro gazetesine konuşan Lescure, "İyimseriz. Salgının mart sonunda zirveye ulaşacağını, nisanda durumun iyileşmeye başlayacağını düşünüyoruz," dedi ve ekledi "Durumun farkındayız, düzelme olmazsa festival iptal edilir."

Başkan Lescure, sigorta şirketinin erteleme durumunda zararın telafisi için 10 gün kadar önce sunduğu opsiyonu geri çevirmelerine de açıklık getirdi. Teklif edilen tutarın 2 milyon euro olduğunu, festivalin bütçesininse 32 milyon euro'yu bulduğunu belirten Lescure, sigorta şirketini fırsatçılıkla suçladı.

Bu durumda 12 Mayıs'ta açılması öngörülen festival ertelenir, iptal edilir ya da Fransız hükümetinden yasaklama kararı gelirse organizasyon büyük zarara uğrayacak. 

Koronavirüs yüzünden pek çok filmin vizyon tarihi değişirken dizi setlerinden de yeni haberler gelmeye devam ediyor. Disney Plus'ın Marvel ortaklığında hayata geçirdiği yeni dizilerden The Falcon and the Winter Soldier'ın Çekya'nın başkenti Prag'da yapılması planlanan çekimleri iptal edildi. 


SALGIN FİLMİ HİÇ OLMADIĞI KADAR POPÜLER

İptal ve ertelemelerden ilginç bir gelişmeye geçelim:

Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken eski bir filmin yıldızının parlamasına yol açtı.

Usta yönetmen Steven Soderbergh'in 2011 tarihli Contagion (Salgın) filmi, koronavirüsün yayılmaya başladığı ilk günlerden beri hiç olmadığı kadar popüler. 


9 yıl sonra en çok indirilen ve seyredilen yapımlar listesine giren film, dünyayı kasıp kavuran ölümcül bir salgının etkilerini sağlık çalışanlarının, hükümet yetkililerinin ve sıradan insanların yaşadıkları üzerinden anlatıyordu. 

Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard ve Laurence Fishburne gibi önemli oyuncuların rol aldığı film, gösterildiği dönemde çok konuşulmasına rağmen gişede başarılı olamamıştı. Durum şimdi tersine döndü. 

Senaryosu Scott Z. Burns'e ait Salgın'ın konusu şöyle: İş için Hong Kong'da bulunan ABD'li bir kadın (Gwyneth Paltrow), oradayken grip benzeri bir hastalığa yakalanır. İlk başta rahatsızlığına pek önem vermese de eve döndükten sonra oğlunun da benzer belirtiler göstermesi ve bunların giderek daha ciddi bir hal almasıyla paniğe kapılır. Durumu hızla kötüleşen kadın kurtulamazken yolculuk sırasında temas ettiği insanların da hastalanmaya başlamasıyla dünyayı saran ölümcül bir salgın patlak verir. İnsanlar, kitleler halinde ölmeye başlar, hayat durur. Devlet kurumları işlemez hale gelir. Bilim insanları, salgının önünü alabilmek için zamana karşı bir yarıştadır artık... 


Soderbergh'in filmi, ölümcül bir salgının hayatın farklı alanlarındaki etkileri üzerine korkutucu ve karamsar bir tablo çizerken senarist Scott Z. Burns, gelişmeler karşısında şaşkın.

Fortune dergisine konuşan Burns, seyirciye toplumun böylesi salgınlara karşı ne kadar savunmasız olduğu fikrini göstermek istediklerini, filmle koronavirüs salgını arasındaki benzerliklerin tesadüften ibaret olduğunu söylüyor... 

Sonraki Haber