Cinsel taciz suçlamasıyla yargılanmıştı: Kevin Spacey belgeseli geliyor

Hakkındaki cinsel taciz suçlamalarıyla adından söz ettiren Kevin Spacey bir belgesele konu oldu.

Son Güncelleme:

"The Usual Suspects", "American Beauty", "House of Cards" gibi yapımlarla tanınan Kevin Spacey, onlarca cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı ve kariyeri çökme noktasına gelmişti.

Dört erkeğe yönelik cinsel saldırı dahil olmak üzere 12 suçla yargılanan oyuncu, suçsuz bulunmuştu.

2022 yılında oyuncu hakkında belgesel çekileceği açıklanmıştı. Variety'nin haberine göre, belgeselin adı "Spacey Unmasked" (Maskesiz Spacey) olacak.

Birleşik Krallık'ta Channel 4'da gösterime girecek olan belgesel, iki bölüm şeklinde 6 ve 7 Mayıs'ta yayınlanacak. ABD'de ise HBO Max'de izleyiciyle buluşacak.

Belgeselde, davayla bağlantısı olmayan ve oyuncuyla yaşadıkları deneyimler hakkında ilk kez konuşan çok sayıda erkekle yapılan röportajlar yer alacak.

Spacey'nin hayatını da inceleyecek olan belgeselde, oyuncunun hiç görülmemiş röportajları ve arşiv görüntüleri de yer alacak.

Spacey Unmasked adlı belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını Katherine Haywood üstlendi.

NE OLMUŞTU?

Oscar'lı oyuncu Kevin Spacey İngiltere'de 2005-2013 yılları arasında Gloucestershire'da dört erkeğe yönelik cinsel saldırı dahil olmak üzere yöneltilen 12 suçla yargılanıyordu.

Londra'da bulunan Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde görülen dava 4 hafta sürdü. Son 3 gün içinde 12 saat 26 dakika boyunca dava üzerine çalışan jüri, kararı açıkladı. Hakkındaki suçlamaları hiçbir zamana kabul etmeyen aktör, sonunda aklandı.

Sonraki Haber