Çevirmen Necla Cemal hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi gören ve son olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan Necla Cemal 78 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Bir süredir tedavi gören ve son olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakım servisine alınan Necla Cemal, dün (17 Mart 2022 Perşembe) saat 18.00 sıralarında vefat etti.

Necla Cemal, 19 Mart Cumartesi günü, Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

NECLA CEMAL KİMDİR?

1944 yılında İstanbul'da doğan Necla Cemal, orta öğrenimini Üsküdar Amerikan Koleji'nde tamamladıktan sonra yüksek tahsilini, henüz Boğaziçi Üniversitesi'ne dönüşmediği yıllarda Robert Kolej'de yaptı. 

AKSOY AİLESİ

Necla Cemal, Prof. Aziz Sancar’ın 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü alırken teşekkür ettiği dört isimden biri olan ve bilimsel çalışmaları çok sayıda ödüle değer görülen tıp doktoru Prof. Muzaffer Aksoy'un kızı, 31 Ocak 1990'da katledilen hukuk profesörü ve CHP milletvekili Muammer Aksoy’un yeğeni, TBMM'nin ilk dönem milletvekillerinden Mehmet Numan Aksoy'un torunu, reklam dünyasının duayen isimlerinden Atilla Aksoy ile Leyla Balibaş’ın kız kardeşiydi. 

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber