Büyük final: Metro müzisyenleri yarışıyor

Metro İstanbul’un istasyonlarda performans sergileyecek müzisyenleri belirlemek için düzenlediği seçmeler tamamlandı. Seçilen müzisyenlerin arasında en iyilerin belirleneceği "Büyük Final" için ise geri sayım başladı. Finalde; ünlü sanatçıların katılımı ile oluşan jüri ve halk oylamasıyla yarışmanın kazanan ilk üç ismi belirlenecek, ardından Pandami müzik grubu konseri ile eğlence devam edecek.

Son Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, Metro İstanbul ve Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen Metro İstanbul Müzisyen Seçmeleri sona erdi. Metro istasyonlarında sahne alacak 160 asil 80 yedek; 240 metro müzisyeni belirlendi. Seçilen müzisyenlere SMS yoluyla ve Metro İstanbul internet sitesi üzerinden bilgilendirme yapılacak ve ardından fiziki toplantı gerçekleştirilecek. Müzisyenler, 21-25 Ekim tarihleri arasında belgelerini teslim alacak ve 26 Ekim itibarıyla göreve başlayacaklar. 

BÜYÜK FİNAL: KIYASIYA MÜCADELE, YÜKSEK HEYECAN, BOL MÜZİK

Uzman akademisyenler ve müzik profesyonelleri tarafından Pop-Rock, Dünya Müzikleri, Halk Müziği-Sanat Müziği ve Enstrümantal olmak üzere dört farklı kategoride seçilen en iyi 40 müzisyen 16 Ekim’de Müze Gazhane’de sahneye çıkacak. Ünlü sanatçıların, akademisyenlerin ve İBB yöneticilerinin yer aldığı ödül jürisi en iyi 12 ismi belirleyecek.  

17 Ekim’de büyük finale kalan ilk 12 isim tekrar sahne alacak. Ödül jürisi ve etkinliğe katılan İstanbulluların Radar Türkiye uygulamasından verdiği oylar ile en iyi 3 isim belirlenecek ve büyük ödülün sahibi olacak. Metro müzisyenlerinin performanslarının ardından müzik grubu Pandami Müze Gazhane sahnesinde etkinliğe renk katacak. 

İstanbullular hem canlı müziğe doyacak hem de oylarıyla en iyi metro müzisyenini belirleyecek. Bu heyecana ortak olmak isteyen İstanbullular, İstanbul Senin uygulaması ile ücretsiz bilet alarak etkinliğe katılabilecek. 

Ödül Jürisi: 

Cahit Berkay

Harun Tekin

Ayşegül Aykaç

Dilan Balkay

Tolgahan Çoğulu

Tolga Gülen

Prof. Dr. Mehtap Demir 

Dr. Öğr. Üyesi Sungu Okan

Dr. Funda Lena

Tolga Volkan Aslan

Murat Abbas

Dr. Özgür Soy

Program:

16 Ekim Çarşamba

Program Başlangıç: 09.30

Müzisyen Performansları: 10.00-16.30

İlk 12'nin İlanı: 17.00

 17 Ekim Perşembe:

İlk 12’nin Performans Başlangıcı: 19.00

Halk Oylaması: 20.30

Pandami Konseri: 21.30

Sonraki Haber