Burning Man müzik festivali bu yıl da iptal edildi

Geçtiğimiz yıl sanal ortamda yapılması kararlaştırılan ABD'nin Nevada Çölü'nde her yıl düzenlenen Burning Man festivali, bu yıl koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

Son Güncelleme:

1986 yılının ağustos ayında iki arkadaşın San Francisco plajında heykel yakmasıyla ortaya çıkan ve dünyanın en büyük festivaline dönüşen Burning Man, koronavirüs salgınından etkilendi.

ABD'nin Nevada eyaletinde bir çölde her yıl düzenlenen dünyanın en büyük müzik festivallerinden "Burning Man", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl da yapılamayacak.

Burning Man'in web sitesinde yayımlanan bir videoda, Black Rock Çölü'nde 26 Ağustos-3 Eylül'de yapılması planlanan festivalin salgının getirdiği belirsizlikler yüzünden iptal edildiği açıklandı.

Otuz beş yıldır gerçekleştirilen müzik festivali, salgın nedeniyle geçen yıl da yapılamamıştı. Adını, kapanışında yakılan ahşap heykelden alan Burning Man'e her yıl 80 bine yakın kişi katılıyordu.

Burning Man'e cemiyet ve magazin dünyası büyük ilgi gösteriyordu. Süreyya Yalçın, Şeyma Subaşı, Dila Tarkan, Ayşe Hatun Önal, Eliz Sakuçoğlu, Martha Graeff ve Oğulcan Engin'in kaçırmadığı festivale 2019'da 100'e yakın Türk gitmişti.

Son yıllarda Türkiye’de de sosyal medyanın etkisiyle adını çokça duyuran festivalin adresi ABD’nin Nevada eyaletinde yer alan Black Rock Çölü. Aslında organizatörleri, bunun bir festival olmadığının altını ısrarla çiziyorlar. Binlerce kişi her yıl çölde buluşup sanata ve topluma adanan geçici metropolis Black Rock City’yi baştan inşa ediyor. Çölde kalınan süre boyunca birinci önceliği hayatta kalmak olan katılımcılar, çöl koşullarında yaratıcılıklarını ve toplumsal farkındalıklarını güçlendiriyor. Festivalin kuralları ise arkada çöp bırakmamak, karavan ya da çadırda kalmak, kendi yemeğinizi yapmak ve paranın önemsiz olduğu düşünüldüğü için ticaret yapmamak.

Kaynak: AA

ABD
Sonraki Haber