Bu hafta üçü yerli yedi film vizyona girdi

Uzun süren zorunlu aranın ardından koronavirüs önlemleri gözetilerek açılan sinema salonları, bu hafta üçü yerli yedi filmi ağırlıyor. Vizyonda komedi de var, korku öyküleri de...

Son Güncelleme:

25 Eylül vizyon haftasını Kovan filmiyle açıyoruz: 

KOVAN

Yönetmen: Eylem Kaftan

Tür: Dram

Oyuncular: Meryem Uzerli, Feyyaz Duman, Hakan Karsak, Burcu Salihoğlu, Dizem Kaftan

Konu: Katıldığı festivallerden ödülle dönen Eylem Kaftan'ın ilk uzun metrajlı filmi Kovan, annesinin hastalığı üzerine Almanya'dan Artvin'e gidip arıcılıkla uğraşmaya başlayan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Almanya'da işleri bir türlü istediği gibi gitmeyen Ayşe, annesinin ağır hastalandığı haberini almasıyla soluğu memleketi Artvin'de alır. Annesi son isteği olarak Ayşe'ye, kendisine de annesinden yadigar kalan arılığı emanet eder.

DAVID COPPERFIELD'IN ÇOK KİŞİSEL HİKÂYESİ (The Personal History of David Copperfield)

Yönetmen: Armando Iannucci

Tür: Komedi-Dram

Oyuncular: Dev Patel, Peter Capaldi, Hugh Laurie, Tilda Swinton, Ben Whishaw

Konu: 19. yüzyılın en büyük romancılarından Charles Dickens'ın eserinden uyarlanan The Personal History of David Copperfield, doğumundan itibaren belli başlı talihsizlikler geçiren, türlü badireler atlatan David Copperfield'ın dünyada kendine yer edinme çabasını anlatıyor. Mutsuz çocukluğunun ardından, öykü anlatıcılığı ve yazarlıktaki yeteneğini keşfeden David'in yolculuğu, şamatalı ve trajik ama her zaman hayat dolu ve renkli bir serüvene dönüşüyor.

ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI (The Immortal Wars: Resurgence)

Yönetmen: Joe Lujan

Tür: Fantastik-Aksiyon

Oyuncular: Eric Roberts, Mindy Robinson, Bill Oberst Jr., Ronnie Nanos

Konu: Fantastik bir dünyada geçen aksiyonda Trikalypse ile isyancıların hüküm süren Dominion'a karşı verdikleri özgürlük savaşı aktarılıyor...

RANDIMAN 

Yönetmen: Mehmet Hoşnut

Tür: Komedi

Oyuncular: Cezmi Baskın, Salih Kalyon, Yağmur Ün, Kerim Aydemir, Feriha Eyüboğlu

Konu: Komedi, çalıştığı reklam ajansının önemli bir işi için çocukluğunun geçtiği Ordu'ya giden genç bir kızın başından geçenleri odağına alıyor. Patronu Ferhat Bey, müşterilerini kaybetmemek için Filiz'den çikolatayı en iyi şekilde anlatan bir sunum ister. Filiz, çalışmaya çocukluğunun geçtiği fındık diyarı Ordu'dan başlamaya karar verir. Bu araştırmada çocukken arkadaşlık ettiği Eşref ve ailesi Filiz'e yardımcı olur. Fakat köyde yaşanan esrarengiz olaylar, Filiz'in çalışmasını zora sokar. İstanbul'dan Filiz'in iş arkadaşları da köye gelir. Köyde komik ve ilginç olaylar dizisi başlar...

SEKİZ YÜZ (Eight Hundred)

Yönetmen: Hu Guan

Tür: Savaş-Aksiyon

Oyuncular: Zhi-zhong Huang, Zhang Junyi, Hao Ou, Wu Jiang

Konu: Aksiyon ağırlıklı dönem filmi, 1937'de Şangay'da kendilerini sıkıştıran Japon ordusuna karşı savaşan 800 Çin askeri ve sivilin öyküsüne odaklanıyor. 

ORMANDAKİ CADI (Witches in the Woods)

Yönetmen: Jordan Barker

Tür: Korku-Gerilim

Oyuncular: Hannah Kasulka, Craig Arnold, Sasha Clements, Corbin Bleu, Alexander De Jordy

Konu: Film, üniversite öğrencisi Jill ile arkadaşlarının çıktıkları kış tatilinde yaşadıkları gerilimli ve gizem dolu olaylar etrafında şekilleniyor.

CİN BASKINI 

Yönetmen: Kadir Genç

Tür: Korku

Oyuncular: Yağmur Çapal, Neslişah Ertürk, Göknil Gök, Uğur Elaldı

Konu: Ziynet'le Alev aynı okulda okumaktadır. Alev, arkadaşı Ziynet'in okuldaki başarısını ve insanlarla olan ilişkilerini kıskanmaktadır. Ziynet'i mutsuz etmek için farklı büyülere başvurur. Yaptıkları, bambaşka sorunlara yol açacaktır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber