Beste Gürsu, Tabularasa Transnational Art ile sanatı ve sanatçıyı bir araya getiriyor

2020 yılında İKASD Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği ve Beste Gürsu Art Consultancy tarafından kurulan, danışma kurulunda 27 ülkeden 44 sanat aktörünün yer aldığı, 12 ülkede temsilciliği bulunan “Tabularasa Transnational Art” sanatçıları, sanat aktörlerini bir araya getiriyor.

Son Güncelleme:

F. Beste (Dürüst) Gürsu, 2020 yılında uluslararası çok disiplinli sanat aktörlerini bir araya getirdiği Tabularasa Transnational Art Platformu kurmuştur.

BESTE GÜRSU KİMDİR?

1980’de İstanbul Matbaa Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Almanya’da grafik-tasarım eğitimi aldı.

1989-1999 yıllarında İrfan Yılmaz Atölyesi’nde cam sanatı ile ilgili çalışmalar yaptı.

2000 yılında Bob Ross Flower Painting ve Bob Ross Landscape uluslararası eğitmeni olarak eğitimler verdi.

2000 Gallery Art and Life’ açtı.

2004 hem editörlüğünü yaptığı hem de imtiyaz sahipliğini üstlendiği gelenekselden çağdaşa, yurt içi ve yurt dışındaki sanatçılar ve tüm sanat disiplinlerini içeren Art and Life sanat Dergisini yayınlamaya başladı.

2005 Gallery Art and Life Marmaris’ i açtı.

2007 yılında ise The Marmara Pera Gallery Art and Life‘ı kurdu.

2008’de Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nin kurulmasında görev alan Beste Gürsu, İstanbul’un Fethi’nin 550. yılında Rahmetli Sıtkı Usta ile Sırlı Gemiler, Hikmet Barutçugil ile Ebristanbul, Yiğit Yazıcı ile Şehirlerin Renkleri ve Ahmet Güneştekin ile El İxir sergilerini gerçekleştirmiştir.

2009-2015 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nın Dış İlişkiler ve Uluslararası Kültür ve Sanat Danışmanlığı görevini yürüttü.

2014-2018 yıllarında UNESCO Türkiye Most / Kültürlerarası Diyalog Komitesinde görev aldı.

2015-2018 yıllarında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 9 ülke, 3 kıta, 10 kentte, himaye tarihini ilk sanat projesi ’16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh’ Projesi’ni projelendirdi ve gerçekleştirdi.

Beste Gürsu, merhum babası adına daha geniş kitlelere ulaşması ve hizmet vermesi adına yönetimini yürüttüğü M.Kamil Dürüst Bey Kütüphanesinden yer alan 20.000 civarında değerli kitabı 2018 yılında T.C.Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine bağışladı.

2019 uluslararası platformda, gelenekselden çağdaşa, çok disiplinli ve çok kültürlü bir yapıya sahip ‘’Ramart Platform’’un yapılanmasını ve küratörlüğünü yürüttü.

2022 yılında Atatürk Kültür Merkezinin ilk uluslararası çağdaş sanat sergisi ‘’Birlikte var olmak’’ projesini gerçekleştirdi.

Bugüne kadar Türkiye’de ve uluslararası platformlarda (Avusturya, Almanya, Fransa, Luxemburg, Belçika, Polonya, İtalya, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Kosova, Yunanistan, Katar, Amerika, Japonya, Tanzanya,…) 400’ün üzerinde sanatın farklı disiplinlerinde Türk ve yabancı sanatçılarla birlikte küratörlük, proje, danışmanlığı ve proje koordinatörlüğü yaptı.

İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları çatısı altında, Fotoğraf, Klasik Türk Musikisi Tarihi ve Nota ile Yurt Dışındaki Osmanlı Eserleri üzerine Türk tarih, kültür ve sanatına odaklı projeler üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Kurucusu olduğu Beste Gürsu Uluslararası Sanat Danışmanlığı bünyesinde uluslararası platformlarda kurumsal ve kişisel koleksiyonlara ile uluslararası sanatçılara sanat danışmalığı hizmeti veren Beste Gürsu, disiplinlerarası sanatsal projeler geliştirmektedir.

TABULARASA TRANSNATİONAL ART'I KURDU

2020 yılında İKASD Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği ve Beste Gürsu Art Consultancy tarafından kurulan, danışma kurulunda 27 ülkeden 44 sanat aktörünün yer aldığı, 12 ülkede temsilciliği bulunan “Tabularasa Transnational Art” tüm disiplinlerden sanatçıları, sanat aktörlerini bir araya getirmeyi, sanatı sınırların ötesine taşımayı hedefleyen, şeffaf ve bağımsız bir dijital platformdur.

Sanatın ve sanatçının görünürlüğünü arttırmak, özgürlük alanını profesyonel bir biçimde genişletmek, farklı kültürlerle etkileşim içinde diyalogları kuvvetlendirmek, kolektif projeler ile sahada sanatın ve sanatçının bilinirliğini yaygınlaştırmak amacıyla yapılandırılmıştır.
Kar amacı gütmeyen, tarafsız ve kolektif bir yapı ile uluslararası işbirlikleri, kurumlar ve destekçilerle zengin bir ağ oluşturmaktadır.

“Tabularasa Transnational Art” sanata katkı sağlayacak herkese açıktır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber