Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde görkemli gala! Ünlüler, şıklık yarışına girdi...

"Sanat ve bir kuşun iki kanadı gibidir"

Altın Portakal Film Festivali afişinde fotoğrafı yer alan Ediz Hun'a, tablo ve ödülü Bakan Ersoy tarafından takdim edildi.
Söz alan Ediz Hun konuşmasında, “Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Çok önemli bir ödül, aynı şekilde sevgili Filiz’de bizimle beraber yanımızda. Sen bizim hepimizin sevgilisisin gelemedin ama hislerini belirttin. Bizde seni sevgiyle kucaklıyoruz. Güzel sanatlardaki gelişmeler inkılapların en mükemmelidir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki medeniyet alanında yer almaktan ilelebet mahkum kalacaklardır. Onun için sanat çok önemli. Sanat ve bilim bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadını kullanarak uçarlar ve özgür olurlar. Bu bağlamda tabiatıyla Altın Portakal Film Festivali son derece önem taşıyor. Seyrettiğiniz Ankara Ekspresi 1971’de çekildi 52 yıl önce. Büyük önem taşıyor ve gerek sinema gerek tiyatro görsel sanatlar içinde önemi vardır. Sizin desteğiniz bu festival çerçevesi içinde bize bir moral kaynağı oluşturuyor ve gelişme ivmesi kazandırıyor. Ülkelerim kalkınmasında sanat en önemli öğelerin başında gelmektedir. Sanata önem vermeyen ülkeler kalkınamaz. Sağladığınız büyük destek 1964 yılında başladı. Bu destek önem arz ediyor. Altın Portakal ülkemizin en önde gelen festivalidir. Yolumuz sevgi yoludur. Sevgiyle birbirimizi kucaklayalım” dedi. Konuşmasını uzatınca Hun, arkasında bekleyen Bakan Ersoy’a dönerek, sonra basın ‘Bakanı bekletti’ diye yazar dedi.

Bu sözler üzerine Bakan Ersoy, “Bakan Ersoy sanat için beklemeyeceksek ne için bekleyeceğiz” dedi. Bu sözler üzerine Bakan Ersoy, salonda uzun süre alkışlandı

Kaynak: İHA