Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde görkemli gala! Ünlüler, şıklık yarışına girdi...

"Yeni içerikler oluşturuyoruz"

İnsanların, toplumların büyük sıkıntılar yaşadığı bu çağda içinde bulunulan noktadan bir çıkış yolu bulmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Ersoy, “Tam bu noktada sanatın, özelde ise sinemanın yaşamı iyileştiren yanına dikkat çekmek istiyorum. Büyük yönetmen Bergman’ın 'Filmlerimin başka insanlara tıpkı otomobiller, mobilyalar ya da yollar gibi yararlı olmasını isterim' derken bu iyiliği işaret ettiğine inanıyorum.

Karşılaşılan tüm olumsuzluklara rağmen bizler kültürün ve sanatın iyileştirici yanına, dünyayı güzelleştirici gücüne inanıyoruz. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, tarihi, kültürel ve sanatsal kapasitemizi geliştirmek adına bir yandan fiziki imkanlarımızı arttırıyor, diğer yandan şehirlerimizde sanatın daha fazla hissedilmesi için yeni içerikler oluşturuyoruz. Bildiğiniz gibi dünya genelindeki turizm hareketliliğinin yüzde 40’nın kültür turizmi oluşturuyor. İnsanlar çeşitli coğrafyalardaki sanat organizasyonlarını yakından takip etmek için kültürel seyahatler gerçekleştiriyor.

Hem ülkemizin hem de şehirlerimizin uluslararası rekabeti açısından bu tarz festivaller büyük bir önem arz ediyor. Bu açıdan Türkiye Kültür Yolu Festivalleriyle sanatçılarımızı, binlerce etkinlikle halkımızla buluşturuyoruz. Yeni sanat merkezleri inşa ediyor, tarihi eserlerimizi koruyor, müzecilikte dünyanın en fazla itibar edilen ülkelerinden biri haline gelmiş durumdayız” dedi.

Kaynak: İHA