Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde görkemli gala! Ünlüler, şıklık yarışına girdi...

"Kendi köklerimizi en doğru şekilde anlamalıyız"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin en önemli kültür ve sanat organizasyonlarından biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 59’uncusu gerçekleşen festivalin başta Antalya olmak üzere, ülkemiz ve sanat dünyası için hayırlı olmasını dileyen Bakan Ersoy, “Susuz Yaz ve Sevmek Zamanı gibi Türk sinemasının en önemli örnekleri arasında yer alan filmlerin yönetmeni Metin Erksan bir röportajında sinema tarihimizin iyi bir şekilde ele alınmamasının Türk sineması açısından büyük bir kayıp olacağına dikkat çekmişti. Çünkü tarih aynı zamanda hafıza demektir. Sürekliliğin, geleneğin devamı demektir.

Sinema tarihimizin diri tutulması ve günümüze taşınması genç sinemacılarımızın içine doğdukları kültürü keşfetmesi açısından da önem taşımaktadır. Bugün ve yarın daha güçlü bir sinemaya sahip olmamız, dün neler yapıldığını bilmekten, o tecrübeyi bugüne taşımaktan geçmektedir. Bugün Çağdaş Rus sinemasını Tarkovski’den, Fransız sinemasını yeni dalgadan, İtalyan Sinemasını Fellini’den bağımsız düşünmek nasıl mümkün değilse biz de kendi köklerimizi en doğru şekilde anlamalıyız” diye konuştu.

Bakan Ersoy, bu açıdan 59’uncusu gerçekleşen Altın Portakal Film Festivali’nin sinema tarihinin doğru anlaşılması açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: İHA