Andrew Scott, "Ripley"de başrolü üstleniyor

Fleabag'in "ateşli" rahibi, Sherlock'un Moriarty'si Andrew Scott, şimdi de Yetenekli Bay Ripley oluyor. İrlandalı aktör, Patricia Highsmith'in ölümsüz polisiye serisinden uyarlanacak Ripley'de başrolü üstlenecek...

Son Güncelleme:

Pazar gecesi düzenlenen 71. Emmy Ödül Töreni'nin galibi Fleabag ekibinin gururlu üyelerinden biri de, kara mizahın dibine vuran dizinin "ateşli" rahibi Andrew Scott'tı. 

1995'ten beri setlerde olan İrlandalı aktörün izleyicinin radarına girdiği ilk yapım Fleabag değil tabii. Sherlock dizisinin "kötüsü" James Moriarty rolüyle hafızalara kazınmıştı zaten. Son Bond filmi Spectre'de, ayrıca Netflix'in popüler dizilerinden Black Mirror'ın son sezonunda yer aldı. Onun için kariyerinin zirvesinde diyebiliriz anlayacağınız. 


Scott, kendi zirvesine yeni bir bayrak eklemeye hazırlanıyor şimdi: Aktör, Patricia Highsmith'in unutulmaz polisiye serisi Yetenekli Bay Ripley'den uyarlanacak Ripley'de başrolü üstlenecek...

Patricia Highsmith'in ilki 1955'te piyasaya çıkan Bay Ripley serisi, New York'ta yaşayan hırslı, zeki ve kurnaz genç Tom Ripley'nin öyküsünü anlatıyor. Ripley, zengin bir ailenin, aile işlerine sırt çevirmiş oğlu Dickie'yi geri getirmek üzere İtalya'ya gönderilir. Dickie'nin yaşamı onu öylesine cezbeder ki, Dickie gibi olmak, ona yakın olmak arzusu Ripley'de kısa sürede bir takıntıya dönüşür.


Kitap, 20 yıl önce Anthony Minghella tarafından beyazperdeye uyarlanmış, Matt Damon, Gwyneth Paltrow ve Jude Law'un rol aldığı film, büyük başarı kazanmıştı. 


Tekrar diziye dönersek; Showtime için çekilecek Ripley'nin arkasında da çok önemli bir isim yer alıyor: Schindler'in Listesi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar kazanan, heybesinde "Uyanışlar"dan "Gangs of New York"a uzanan önemli yapımlar bulunan Steve Zaillian. Zaillian, hem bizzat uyarlamayı yapacak hem de yönetmenliği üstlenecek.

Kısacası Ripley'yi izlemek için çok neden var önümüzde...

Sonraki Haber