Adalet Ağaoğlu için Boğaziçi Üniversitesi'nde tören düzenlendi, yarın Ankara'da defnedilecek

Bu sabaha karşı hayata veda eden Türkiye'nin en önemli kalemlerinden Adalet Ağaoğlu için vasiyeti üzerine Boğaziçi Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Ağaoğlu, yarın Ankara'da toprağa verilecek...

Son Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 91 yaşında aramızdan ayrılan Adalet Ağaoğlu'nun cenazesi, vasiyeti üzerine Boğaziçi Üniversitesi'nden uğurlandı.

Sabaha karşı hayata gözlerini yuman usta yazar için fahri doktora unvanına sahip olduğu üniversitede koronavirüs önlemleri dolayısıyla az sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımıyla tören düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, "Adalet Hanım ve eşi Halim Bey, üniversitemize  eskiden beri çok değer verirlerdi. Öğrencilerimize verdikleri burslarıyla ve kendi eserleriyle sürekli üniversitemize destek verdiler. Dolayısıyla onun vasiyetini yerine getirmek üzere buradayız. Hem Halim Bey'e hem Adalet Hanım'a rahmet diliyoruz. Bundan sonra da üniversitemize yaptığı bağışlarla, öğrencilerimize yaptığı destekleri devam edecek ve ismi bu şekilde yaşamaya devam edecek," dedi.

Ağaoğlu'nun cenazesi, yarın Ankara'da Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek...

Sonraki Haber