66. Sait Faik Hikâye Armağanı, "Döngel Dünya" ile Ethem Baran'ın

66. Sait Faik Hikâye Armağanı'nın kazananı, her yıl olduğu gibi Türk öykücülüğünün büyük isminin ölüm yıldönümünde açıklandı. Ödüle layık görülen yazar, Döngel Dünya kitabıyla Ethem Baran.

Son Güncelleme:

Doğan Hızlan, Prof. Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Prof. Dr. Murat Gülsoy ve Beşir Özmen'den oluşan jüri, 123 kitap arasından finale kalan 10 kitabı değerlendirdi ve kazananı açıkladı. 

66. Sait Faik Hikâye Armağanı'na layık görülen isim, İletişim Yayınları etiketini taşıyan Döngel Dünya ile Ethem Baran.   

Jürinin açıklaması şöyle: "Sait Faik'in özellikle son yıllarında ağırlık verdiği doğanın şiirsel bir söylemle inşasına ilişkin biçemini, özgün bir dile getirişle yeniden ürettiği gerekçesiyle Ethem Baran'ın Döngel Dünya adlı eserine oybirliğiyle verilmiştir."

Yayınevinin tanımlamasıyla Döngel Dünya, "Türkan Şoray'lı, Ediz Hun'lu Yeşilçam melodramlarının sıcaklığına sığınan gariplerin öyküleri. Ethem Baran, dünyanın gürültüsünden kaçıp bozkırın ortasında bir parça deniz arayanları anlatıyor."  

1955'te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964'ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. 

Sonraki Haber