4 gün önce Altın Ayı Ödülü'nü aldı, şimdi cezaevine girebilir

Berlin Film Festivali'nde büyük ödül Altın Ayı'ya layık görülen İranlı yönetmen Muhammed Resulof, cezaevi tehdidiyle karşı karşıya. Avukatının açıklamasına göre, muhalif yönetmenin geçen yıl aldığı 1 yıllık hapis cezasının infazı için düğmeye basıldı...

Son Güncelleme:

Cumartesi akşamı 70. Berlin Film Festivali'nde Sheytan Vojud Nadarad ile (Şeytan Yok) büyük ödül Altın Ayı'ya uzanmıştı İranlı yönetmen Muhammed Resulof. Ülkeden çıkışı yasaklandığı için Berlin'de değildi.


Ülkeden çıkmasını 2 yıl süreyle men eden kararla birlikte 1 yıl da hapis cezası almıştı Resulof Temmuz 2019'da. Kararı temyize götürmüştü.

Avukatının Associated Press'e yaptığı açıklamaya göre, yönetmenin cezasının infazı için düğmeye basıldı.

Henüz konuyla ilgili İranlı yetkililerden bir açıklama gelmiş değil. Avukatları, karara itiraz etmeye hazırlanıyor. 

Muhammed Resulof, ilk olarak 2009'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında protestolara katıldığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra cezası 1 yıla indirilip kefaletle serbest bırakılmıştı.

2017'de Cannes Film Festivali'nde İnatçı Bir Adam filmiyle Belirli Bir Bakış Ödülü'nü kazanmıştı Resulof. Ülkeye dönüşünde ulusal güvenliği tehdit ve islam hükümetine karşı propaganda suçlamalarıyla yine 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararda ayrıca yönetmenin ülkeden çıkması da yasaklanmıştı.

Sonraki Haber