2024 Eurovision'da sahne alacak dört şarkıcı belli oldu

2024 yılında 68'incisi düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda dört ülke adına sahne alacak şarkıcıların adları açıklandı.

Son Güncelleme:

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na daha aylar olsa da yarışmada yer alacak ülkelerin şarkıcıları şimdiden açıklanmaya başladı.

Eurovision'un resmi sitesinden ülkeler ve şarkıcılarının isimleri anos edildi.

Geçen yıl Loreen'in "Tattoo" şarkısıyla yarışmanın birincisi olması üzerine, bu yıl yarışma İsveç'in Malmö kentinde yapılacak. Böylece Malmö, yarışmaya üçüncü kez ev sahipliği yapmış olacak. Daha önce Eurovision, 1992 ve 2013'te aynı kentte düzenlenmişti. Ayrıca 2016'da da İsveç'in Stockholm kentinde yapılmıştı.

Bu yıl 68'incisi düzenlenecek olan yarışmanın ilk yarı finali 7 Mayıs'ta, ikincisi ise 9 Mayıs'ta yapılacak. Yarışmanın finali de 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

İşte 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alacağı açıklanan dört isim:

BELÇİKA - Mustii

GÜNEY KIBRIS - Silia Kapsis

FRANSA - Slimane

YUNANİSTAN - Marina Satti

BİRLEŞİK KRALLIK'IN İLK EUROVİSİON YARIŞMACISI HAYATINI KAYBETTİ

Birleşik Krallık'ın ilk Eurovision şarkıcısı Patricia Bredin 88 yaşında hayatını kaybetti.

1957 yılında yapılan ilk Eurovision Şarkı Yarışması'nda 22 yaşındayken Birleşik Krallık'ı temsil eden Patricia Bredin, ülkenin ilk Eurovision şarkıcısı olmuştu.

Frankfurt'taki finalde Bredin "All" adlı bir aşk şarkısını seslendirmişti. O dönem hiç kimsenin tanımadığı bir isim olan Bredin'in seçilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

İngiltere yarışma için All şarkısını önceden seçmişti. Şarkıyı söylemek için ise 2 aday gösterilmişti. Fakat iki aday da şarkıyı beğenmeyince bu görev Bredin'e verilmişti. 2 dakikadan daha kısa olan şarkı TV'de yayınlanmış ancak kaset ya da plak olarak basılmamıştı.

Kariyerine Hull Operatic Society'de başlayan Bredin, ayrıca Ian Carmichael ve Sid James'le birlikte bir dizi İngiliz filminde de rol almıştı.

Ailesi Kanada'nın Nova Scotia bölgesinde yaşayan Bredin'in 14 Ağustos günü öldüğü açıklandı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber