18 Mart 2022 resmi tatil mi? 18 Mart okullar, bankalar, kargolar açık mı?

18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı için geri sayım devam ederken çok sayıda vatandaş okul, banka, kargo ve diğer kurumların açık olup olmadığını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı.

Son Güncelleme:

18 Mart Çanakkale Zaferi bu yıl Cuma gününe denk gelmekte. Okullar ile bazı resmi kurum ve kuruluşların 18 Mart Çanakkale Zafer Bayramı dolayısı ile kapalı olup olmadığı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Peki, 18 Mart 2022 resmi tatil mi? 18 Mart okullar, bankalar, kargolar açık mı? Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde.

18 MART 2022 RESMİ TATİL Mİ?

18 Mart Çanakkale Zaferi bu yıl takvimlerde Cuma gününe denk geliyor. Fakat 18 Mart bu sene de resmi tatil günleri arasında yer almıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi, okullarda ve bazı resmi kurum ve kuruluşlarda, özel olarak hazırlanmış olan törenler ile beraber kutlanacak.

18 MART'TA OKULLAR, BANKALAR, KARGOLAR AÇIK MI?

18 Mart Cuma günü bankalar ve diğer kamu kurumları normal çalışma saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.

Bu sene de Çanakkale Savaşı’nda yer alan kahraman askerler, yurdun dört bir yanında şükran ve minnetle anılacak.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

I. Dünya Savaşı sırasında 1914 - 1916 seneleri arasında gerçekleşen Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Muharebeleri, Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletleri arasında yaşanmıştır.

İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul’u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirme amacıyla Rusya ile güveli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak için Çanakkale Boğazı’nı seçmiştir. Ancak Türk askeri büyük mücadele vermiş ve savaş İtilaf Devletleri’nin mağlubiyetiyle sonuçlanmıştır.

Savaş sırasında iki taraf da büyük kayıplar vermiştir. Ancak bu zafer, Türk milleti için büyük bir önem taşımaktadır. I.Dünya Savaşı kaybedilmiş olsa da kazanılan Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını zaferle duyurmasına sebep olmuştur.

Aynı zamanda 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmış olduğu Kurtuluş Savaşı’nın ve milli mücadelenin önünü açmıştır. Bununla beraber Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun bağımsızlık ve milli mücadele sembolü de olmuştur.

BU YIL ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN KAÇINCI YILI?

Türk milleti için en önemli günlerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün bu yıl 107. yıl dönümüdür.

Sonraki Haber