120 bin dolarlık fiyatıyla gündem olmuştu, o muzu performans sanatçısı David Datuno yedi!

Maurizio Cattelan'ın 120 bin dolara satılan "duvara bantlanmış muz" çalışması, performans sanatçısı David Datuno tarafından afiyetle yenildi. Küçük bir şaşkınlık anından sonra muzun yerine hemen yenisi yerleştirildi.

Son Güncelleme:

Popüler kültüre meydan okuyan çalışmalarıyla tanınan İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın son eseri "duvara bantlanmış muz", günlerdir gündemde.

Sanatçının Art Basel Miami'de sergilenen üç adet çalışmasından ikisi, 120 biner dolara alıcı bulmuştu kısa süre önce.

Cattelan, muzu küresel ticaretin bir simgesi olarak kullandığı söylemişti.

Performans sanatçısı David Datuno, işte o muzlardan birini bantlandığı duvardan alıp yedi. O anları da "'Aç sanatçı' adlı performansım. Maurizio Cattelan'ın eserlerini beğeniyorum. Bu enstalasyonu da çok sevdim. Çok lezzetliydi," notuyla Instagram hesabı üzerinden paylaştı Datuno.


Galeri çalışanlarının şaşkınlıkla izlediği olaydan sonra duvara başka bir muz konuldu. 

Galerinin yöneticileri, "Datuna eseri mahvetmedi. Muz sadece bir fikirdi," açıklamasını yaparken yine de eserin bulunduğu alana bir güvenlik görevlisi yerleştirildi...


Adı açıklanmayan alıcıların eserle birlikte kendilerine iletilen orijinallik sertifikasında, "Komedyen" adlı esere konu olan muzu gerekli gördükleri takdirde değiştirebilecekleri belirtilmişti.

Sonraki Haber