Yusuf Yazıcı Haberleri

Yusuf Yazıcı 29 Ocak 1997 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelmiş ofansif orta saha mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur. Ligue 1 takımlarından Lille'de forma giymektedir.

Trabzonspor altyapısından çıkan Yazıcı, Aralık 2015'te 18 yaşındayken ilk kez A takıma çıktı ve kulüp için seksenin üzerinde lig maçına çıktı. 2019 yılında, Trabzonspor tarihinin en yüksek transfer geliri olan 1 milyon avroluk performans kriteri de dahil olmak üzere 17,5 milyon avro karşılığında Ligue 1 ekibi Lille'ye katıldı.

Yazıcı, 2020-21 Ligue 1 sezonunda şampiyon oldu ve aynı yıl UEFA Avrupa Ligi'nde gol kralı oldu. Lille formasıyla Yazıcı, 2022-23'te Trophée des champions şampiyonu oldu ve kulüpteki ikinci kupasını kaldırdı. Ocak 2022'de Rusya ekibi CSKA Moskova'ya kiralandı ve ligdeki 10 maçta 8 gol attı.

Uluslararası düzeyde Yazıcı, ilk kez forma giydiği 2017 yılından bu yana 41 kez millî formayı giydi ve 3 gol, 7 asistlik performans sergiledi. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti.

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Lille'e veda etti Trabzonspor'un eski yıldızı Fenerbahçe'ye transfer oluyor Yusuf Yazıcı: Arda çok fantastik bir gol attı Yusuf Yazıcı'nın takımı Lille'de flaş gelişme Yusuf Yazıcı'dan flaş Arda Güler yorumu Sessiz sedasız evlenmişlerdi... Sürpriz nikahtan ilk kareler geldi İtalyan devi, Yusuf Yazıcı'nın peşinde