Video oyunları Haberleri

Video oyunu, bilgisayar veya oyun konsolu gibi görüntü sinyali gönderen bir video ile görsel bir kullanıcı arayüzü (televizyon, monitör vs.) kullanılarak oynanan oyun türü.

VİDEO OYUN TÜRLERİ

Video oyunlarının çeşitliliği zamanla artmaktadır. Oyun türlerinin kesin sayısı gerçek anlamda bilinmemektedir çünkü oyun tasarımcıları orijinal bir başlık yakalayabilmek için kendi türlerini oluşturmaya çalışmaktadır. Yaygın olarak üretilen bazı oyun türleri şunlardır:

Birinci şahıs nişancı (FPS)
Rol yapma oyunu (RPG)
Sıra Tabanlı Strateji (TBS)
Gerçek Zamanlı Strateji (RTS)
Spor oyunu
Yarış oyunu
MOBA (Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası)
Aksiyon oyunu
Üçüncü şahıs nişancı (TPS)

Football Manager 2024'ün son veri güncelleme yaması yayınlandı Google'da snake araması yapanlar gözlerine inanamadı HONOR'dan oyun atılımı: Gameloft ile anlaşma sağlandı Microsoft açıkladı: Oyun biriminden 1900 kişi işten çıkarılacak Türkçe dil desteği devam edecek mi? Sony'den beklenen açıklama geldi! EA Sports FC 24'e Arda Güler güncellemesi Grand Theft Auto VI'nın trailer'ı rekoru kıl payı kaçırdı Şoke eden görüntüler: Kendini GTA oyununda zanneden motosikletli tüm ihlalleri gerçekleştirdi GTA karakterlerini taklit eden gencin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu Gerçek hayatta GTA karakteri Carl'ı canlandıran genç viral oldu Oyun tarihinin en büyük sızıntısı nasıl yaşandı? GTA 6 resmen duyuruldu Meksika'nın zavallı çocukları: GTA ile yaklaşıyorlar... Geliyor gelmekte olan! GTA 6 hakkında ne biliyoruz?