DİSK Haberleri

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ya da kısaca DİSK), 13 Şubat 1967 tarihinde Türk-İş'ten ayrılan Maden-İş, Lastik-İş, Basın-İş ve bağımsız Gıda-İş, Türk Maden-İş (Zonguldak) sendikaları ve onların genel başkanları olan Kemal Türkler, Rıza Kuas, İbrahim Güzelce, Mehmet Alpdündar ve Kemal Nebioğlu tarafından kurulan işçi sendikaları konfederasyonudur.

12 Eylül Askeri Darbesi ile kapatılmasından sonra 19 Ocak 1992 tarihinde yeniden kurulmuştur. DİSK, bağımsız bir sınıf ve kitle örgütüdür.

Mevcut başkanı Arzu Çerkezoğlu'dur. Genel merkezi Şişli, İstanbul'da bulunmaktadır

DİSK, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu üyesidir

Bu sayfa üzerinden DİSK ile ilgili gelişmeleri, açıklamaları, videoları, son dakika haberleri bulabilirsiniz.

DİSK'ten "1 Mayıs" açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması Sendikalardan yangın faciası çağrısı: "Sorumlular cezalandırılsın" DİSK '1 Mayıs' kararını açıkladı: Yüzümüzü Taksim'e dönüyoruz DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Hepimizin üzerimize düşeni yapması gerekli DİSK Genel Başkanlığı'na bir kez daha Arzu Çerkezoğlu seçildi DİSK'ten asgari ücret açıklaması: Yılda 4 kez güncellenmelidir DİSK'ten asgari ücret açıklaması DİSK Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı DİSK: Asgari ücret net 13 bin 200 TL olmalı DİSK 2023 asgari ücret talebini açıkladı: Yüzde 140 zam! Toplu iş sözleşmesinde mutlu son: En düşük maaş 14 bin liranın üzerine çıktı Belediye çalışanlarına rekor zam! İşçi maaşlarında yüzde 100'lük artış