Balon balığı Haberleri

Balon balıkları ailesi ya da bilimsel adlarıyla Tetraodontidae familyası, üst sınıf olarak Tetraodontiformes takımına ait bir ailedir. Genellikle gümüş yanaklı kurbağa balığı olarak da bilinen Lagocephalus sceleratus, Tetraodontidae familyasındaki son derece zehirli bir balıktır. Ülkemiz denizlerindeki varlığı 2000’li yılların başında tespit edilmiştir.

Bu türler pasif zehirli balıklar olarak da bilinir. Dikenlerinde zehir bulunmaz. Balon balıkları kendilerini tehlikede hissettikleri zaman av olmamak için karın kısımlarını kurbağa gibi şişirirler ve normal büyüklüklerinin birkaç katına ulaşırlar.

Tetrodotoksin (TTX) kimyasalı, balon balıkları ailesinin neredeyse tüm üyelerinde bulunur ve karaciğerlerinde depolanır. Siyanürden 1200 kat etkili zehre sahip balon balon balığının tüketilmesi bir tarafa dokunmak dahi ölümle sonuçlanabiliyor.

Antalya'da istilacı balon balığı avlama yarışması 'Balon balığı avcıları' Antalya'da 218 bin lira kazandı Yakalanan balon balığının kendini korumaya aldığı şaşırtıcı anlar Amatör balıkçının zıpkınla yaklaşık 6 kiloluk balon balığı avladığı anlar gündem oldu Akdeniz'de endişeli bekleyiş, hem saldırıyor hem zehirliyor Katil balık 'balon' hakkında bilinmeyenler: Çok sayıda can aldı Karaya vuran balığı görünce denizden çıktı: "İlk defa bir balon balığıyla karşılaştım, şoktayım" Denize girmek isteyen vatandaşa şok: Kıyıya vurdu Prof. Dr. Sarı'dan önemli uyarı: Sakın yemeyin, ölüme yol açabilir Balon balığını pişirip yiyen adam 35 gün sonra öldü! İstanbullulara balon balığı uyarısı: Ne hamsi ne istavrit kalacak Balon balığı hızla yayılıyor Zehirli balon balığı rota değiştirdi! İzmir ve İstanbul'a yöneldiler 7 kişilik aile zehirlenmişti! Meğer Akdeniz'in en zehirli olan benekli balon balığını yemişler 1 miligram zehri bile ölüm saçıyor!