Zonguldak'ta vatandaş, 'Gel, gel' diyerek görüntüledi: Kıyıya gelip avlandığı anlar viral oldu

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, kıyıda avlanan su samuru, bir amatör balıkçı tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Son Güncelleme:

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde kıyıda avlanan su samuru, amatör balıkçı tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. O anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Bozhane mevkisinde avlanan amatör balıkçı Murat Bozmanoğlu, deniz açıklarından kıyıya yaklaşan su samurunu cep telefonuyla görüntüledi.

Görüntülerde, balıkçının, açıktan kıyıya geldikten sonra bir süre kayalık bölgede sabit duran samuru kendisine çağırması yer alıyor.

SU SAMURUNA 'GEL, GEL' DİYEREK SESLENDİ

Bozmanoğlu'nun, "Bu ne böyle? Gelinciğe benziyor. Gel, gel, gel." şeklinde seslendiği duyulan kayıtlarda, kıyıya kadar gelen samurun balık yakaladıktan sonra gözden kaybolduğu görülüyor.

Su samurlarının ekosistemlere olan bu olumlu etkileri önemlidir. Ancak, bu canlıların doğal yaşam alanları giderek tehdit altında olduğundan ve bazı türleri soyunun tükenme riskiyle karşı karşıya olduğundan, korunmaları ve yaşam alanlarının korunması kritik bir öneme sahiptir. Ayrıca, su samurlarının ekosistemlerdeki rolünün anlaşılması ve bu canlıların yaşam alanlarına zarar veren etkenlerin kontrol edilmesi de ekosistem sağlığı için önemlidir.

SU SAMURLARI HAKKINDA BİLGİLER

Su samurları, Mustelidae familyasının Lutrinae alt familyasına ait olan etçil memelilerdir. Dünya genelinde hala varlıklarını sürdüren 13 farklı su samuru türü bulunmaktadır. Bu türler, çoğunlukla su ortamlarında yaşarlar; bazıları kara yakın sucul habitatlarda bulunurken, diğerleri tamamen deniz ekosistemlerine adapte olmuştur. Su samurları, temel olarak balıklar ve omurgasızları avlayarak beslenirler.

Su samurları, balık popülasyonlarını kontrol ederek, aşırı avlanma ve su kirliliği gibi diğer tehditlerden kaynaklanan balık stoklarının çökmesini önlemeye yardımcı olurlar. Bu yolla ekosistemlerin dengesini korurlar ve sucul yaşam için sağlıklı bir çevre oluştururlar.

Kaynak: Haber Global TV

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi