Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 kişi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiden Şenol Zurnalı (42), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan Savaş Onur (31) tedavi altına alındı.

Son Güncelleme:

Göçük Kilimli ilçesinde, Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında, saat 12.00 sıralarında gerçekleşti. 

Yerin 15 metre altında genişletme çalışması yaptıkları sırada Savaş Onur ile Şenol Zurnalı taş, toprak ve kömür yığınının altında kaldı. Savaş Onur kendi imkanlarıyla göçükten kurtulup durumu bildirdi. Bölgeye sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Onur, tedaviye alınırken, mesai arkadaşlarının 1 saatlik çalışmasının ardından Şenol Zurnalı da ağır yaralı olarak göçükten çıkarılıp Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Zurnalı, kalp masajı yapılarak ambulanstan indirildi. Mesai arkadaşları ve yakınlarının, hastane önünde üzüntüyle beklediği görüldü. Tedaviye alınan Zurnalı, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.

Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. 

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Kilimli'deki bir maden işletmesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madenci Şenol Zurnalı'ya Allah'tan rahmet, yaralı madenci Savaş Onur'a acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullanarak, hayatını kaybeden işçi için taziye dileklerini iletti. 

Sonraki Haber