Yürek paralayan ihtimal! Narin'in dişlerine ne oldu?

Narin cinayetini büyük ölçüde çözmesi beklenen abi Enes Güran'ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Anne ve abiden alınan diş örnekleri incelendi ancak Narin'in otopsisine dair ortaya çıkan son detay yürekleri paraladı. Küçük kızın bazı dişlerinin yerinde olmadığı öğrenildi. Uzmanlar, Narin'in ölüm öncesi bir darbe aldığı ihtimali üzerinde dururken, diş hekimleri ise dişin en dayanıklı yapı olduğunu ve deforme olamayacağını söylüyor.

Son Güncelleme:

Türkiye'de az bilinen bir alan olan adli diş hekimliği, Narin'in abisinin kolunda diş izleri bulunmasıyla gündeme geldi. Abi Enes Güran'ın ardından anne Yüksel Güran'dan alınan diş örnekleri incelendi. Katledilen Narin'in otopsisine dair ortaya çıkan son detay ise Türkiye'yi bir kez daha üzüntüye boğdu. Narin'in diş örneğinin alınamadığı; dişlerinin yerinde olmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Sütcü, antropolojik kazılarda yıllar öncesinde yaşamış kişilerin bile dişlerinin yerinde olduğunu  belirterek, “Diş en dayanıklı doku, kuvars kadar sert. 1200 dereceye kadar dayanıklı, içindeki dolgu erise bile kavitesi kalıyor. Bu kadar kısa zamanda dişlerin deforme olması normal değil" diye konuştu.

Adli diş hekimi Dr. Serdar Sütcü, çenenin deforme olmasını ölüm öncesi darbe alma ihtimaline bağladı.

"TRAVMA YAŞAMIŞ OLABİLİR"

Dişlerin deforme olmasının sebeplerini sorduğumuz Sütcü, "Bu durum bize çenenin deforme olabileceğini bir travma yaşadığını düşündürebilir. Ölüm öncesi ya da sonrası bir darbe almış olabilir. Daha önce iki ay suda kalan bir kadının otopsisine katıldığımda tüm dişlerinin ağzında olduğunu tespit etmiştim" ifadelerini kullandı.

TAŞINIRKEN Mİ DÜŞTÜ?

8 yaşında bir çocuğun ön kesici dişlerinin, 6 yaşında birinci büyük azı dişleri ve süt dişlerinin çıktığı belirtilirken Sütcü, "Süt dişleri düşme zamanı geldiyse ya da sallanıyorsa dökülmesi normal, birisi onu taşırken düşmüş olabilir. Ama köpek ve azı gibi ana dişlerinin düşmesi normal değil" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Ceset çürümeye başladı mı ağızdaki dişler dökülür. Deforme olmuş bir ağızdan kalıp gibi örnek alma şansınız yok" dedi.

"DİŞİN KALIBINI ALMA ŞANSI YOK"

Narin'in 9,5 saat süren otopsisinde yer alan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, "Dişler kaybolmuş demiyoruz ağızda var ama ağız yapısı itibariyle dişlerin kalıbını alma şansınız yok. Dökülen dişler de var tabi ki. 15 gün bir bataklığın içinde 45 derece sıcaklıkta kalan bir cesetten bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

"AĞIZ DEFORME OLMUŞ"

Eren, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Ağız yapısına dair çekilmiş bir röntgene e- nabızdan ulaşıldı. Bunun dışında ağız şekil yapısını deforme olmuş bir cesetten alamazsınız. Ceset çürümeye başladı mı ağızdaki dişler dökülür. Deforme olmuş bir ağızdan kalıp gibi örnek alma şansınız yok. Dişler incelemeye gitti elbette tüm dişler sökülmüş gibi algı oluşturuluyor."

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber