Yunanistan'dan göçmenlere müdahale

Edirne'de, bir grup düzensiz göçmenin Pazarkule-Kastanies Sınır Kapıları arasında bulunan tampon bölgedeki bekleyişleri devam ederken, Yunanistan askerlerinin müdahalesi ile karşılaştılar.

Son Güncelleme:

 Edirne'de, bir grup düzensiz göçmenin Pazarkule-Kastanies Sınır Kapıları arasında bulunan tampon bölgedeki bekleyişleri devam ederken, komşu ülke askerlerinin müdahalesi ile karşılaştılar.


Yunan askerleri, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu mülteci grubuna, göz yaşartan gaz bombası ve ses fişekleri attı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI KYRIAKOS MITSOTAKIS'DEN AÇIKLAMA

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis yaptığı açıklamada "Türkiye'den gelen mülteciler ülkemize yasadışı yollardan girmeye çalışmıştır. Açık olmak istiyorum. Yunanistan'a hiçbir yasadışı giriş tolere edilmeyecek. Sınır güvenliğimizi artırıyoruz. Yunanistan, Suriye'deki trajik olaylardan sorumlu değildir ve başkaları tarafından alınan kararların sonuçlarına maruz kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

AVRUPA GEÇİŞLERE İZİN VERMİYOR!

Türkiye'nin göçmenlere 'açık kapı politikası' uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne'de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı'na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan'a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı'na gitti. Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi.

AVRUPA'YI MÜLTECİ KORKUSU SARDI: GEÇİŞLERE İZİN VERMİYORLAR!

GECE KARANLIĞINDA YUNANİSTAN’A GEÇİŞLERİ SÜRÜYOR

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarını açacağını duyurmasının ardından gün boyu süren göçmen trafiği akşam saatlerinde de devam etti.

Göçmenlerin Meriç Nehri’ni kullanarak lastik botlarla Yunanistan sınırına geçmeleri gece karanlığında da devam etti. Bir grup düzensiz göçmen Edirne’nin Doyran köyünden lastik botlara binerek Yunanistan sınırına geçti. Lastik botlarla Meriç Nehrini geçen mültecilerin karanlık yolculuğu fotoğraflara yansıdı.


Sonraki Haber