Yumurtayı yutmakta zorlanan yılan yakından görüntülendi

Kuş yuvasına giren yılan yediği yumurtayı yutmakta zorlandı. Bu ana ilişkin görüntüler ise, yakından kayıt altına alındı.

Son Güncelleme:

Dasypeltis, (Kör körfez) türü olan yılan esas olarak Afrika ormanlarında bulunan bir yılandır. Yalnızca kuş yumurtalarıyla beslenirler. Görüntülerdeki yılan, kafasından büyük bir yumurtayı yutan kör körfez yılanıdır.

KÖR KÖRFEZ YILANLARI HAKKINDA BİLGİLER

Dasypeltis, "Kör körfez yılanları" olarak bilinen bir yılan cinsidir. Bu yılanlar, özellikle güney Afrika'ya özgüdür ve bazı özel adaptasyonları ile bilinirler.

Genellikle kör görünümlüdürler. Ancak, gerçekte gözleri vardır ancak oldukça küçüktür ve öne bakmazlar.

Özellikle yumurtalarla beslenen yılanlardır. Diğer yılanlardan farklı olarak, Dasypeltis cinsine ait yılanlar özellikle kuş yumurtalarını avlarlar.

Bu yılan türleri, doğal ortamlarına uyum sağlamak için genellikle toprak tonlarında renklere sahiptir. Bu renk uyumu, avlarını yakalamak ve kaçmak için etkili bir strateji sağlar.

Genellikle savanalar, kuru otlaklar ve diğer açık alanlarda bulunur. Güney Afrika'nın çeşitli bölgelerinde görülebilirler.

Bu yılan türü zehirsizdir. Yumurta avcılığında özel adaptasyonları nedeniyle zehre ihtiyaç duymazlar. Avlarını yakalamak için ince dişleri kullanırlar.

Klasik otomobil tutkunları prostat kanseri farkındalığı için buluştu Şehrin göbeğinde attığı drift pahalıya patladı Tekirdağ il genelinde operasyon: 174 kişi yakalandı Minibüs sürücüsünden otomobil sürücüsüne halatlı tehdit Düğün konvoyu dehşeti: Cep telefonu kamerasına yansıdı İzmir Körfezi'ne tablo ağırlaşıyor: Yine yüzlercesi kıyıya vurdu