Yumurtadan erkek çıkmıyor... Biraz daha ısınırsa...

Yavaş yavaş yok oluyorlar... Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliği nedeniyle sıcaklıklar artarken buna ayak uyduramayan türler yok olmaya başladı... İşte Türkiye'de yolun sonuna gelen türler...

Son Güncelleme:

WWF'nin Yaşayan Gezegen Raporu'na göre, dünyanın çeşitli bölgelerinde biyoçeşitlilik kaybı görülüyor ve küresel ısınma yaşamı tehdit ediyor. Tropikal alanlarda türlerin popülasyon kaybının en yüksek olduğu belirtiliyor. Avrupa, Orta Asya, Kuzey Amerika, Asya ve Pasifik, Afrika, Latin Amerika ve Karayipler'de popülasyon kayıpları yaşandığı raporda vurgulanıyor.

WWF Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem, insan kaynaklı iklim krizinin kitlesel ölümlere ve bazı türlerin tamamen yok olmasına yol açtığını belirtiyor. Ayrıca, kayıpların sıcaklık artışıyla orantılı olduğu ve omurgalı türlerin popülasyonlarının son 50 yılda %69 azaldığına dikkat çekiyor.

Kalem, iklim krizinin farklı yerlerde farklı boyutlarda ve etkilerle ortaya çıktığını söylüyor. Bazı türlerin iklim değişikliğine daha iyi uyum sağladığını ve bazı habitatların daha hızlı bozulduğunu ifade ediyor. Tatlı su türlerinde %83'e varan keskin bir popülasyon kaybının yaşandığını belirtiyor.

Türkiye'de kaybetmekte olduğumuz türler haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV