Yumurta haşlarken içine sadece bir tane ekleyin! Sonuçlarını görünce ağzınız açık kalacak

Yumurta haşlamanın püf noktalarından bazıları yumurtanın daha iyi pişmesini sağlarken bazı püf noktalar da pişen yumurtaların kabuklarının çatlamasını önlüyor. Kabukları çatlayan yumurtaların kıvamını tutturmak daha zor olduğu için yumurtaları çatlatmadan haşlamak gerekiyor. 

Haşlayacağınız yumurtaların kabuklarının çatlamaması için bazı pratik yöntemler kullanabilirsiniz. Yumurta haşlarken kullanıldığında yumurtaların çatlamasının önüne geçen bu püf noktası kürdan ile karşımıza çıkıyor. Haşlanmış yumurta pişirirken eğer tencerenin içerisine 1-2 adet kürdan eklerseniz bu sayede yumurtaların çatlamasını kolayca engelleyebilirsiniz.