Yoğun bakımda kalan bebeğinde kronik hastalık oluştu! "Bebeklerin çığlıklarını unutamıyorum"
FIRAT SARI HATASINI KABUL ETTİ'
Yoğun bakım kapıları açıldığı esnada içeriden çocukların çığlık seslerinin geldiğini kaydeden Neslihan Ünlü P., sözlerine şöyle devam etti:
"O çocukların ağlama sesleri hiç durmuyor. Kapı açıldığında sayısını bilemediğimiz kadar çok bebek var orada. Kapılar açıldığı zaman çığlık çığlığa. Çok şiddetli ağlama sesleri. Ama muhtemelen o sesleri bastırmak için daha yüksek sesle müzik çalınıyor. Hemşireler kendi aralarında gülüyor, eğleniyor, sohbet ediyorlar. Taburcu günümüz geldi, muhtemelen 15-16'ncı gündü. 'Son bir kontrol yapalım' dediler. 'Ultrason, tomografi çekelim, iç organlarına bakalım' dediler. Bu sefer de karaciğerinde pıhtı. 'Neden kaynaklandı' dedik? 'Genetik olabilir ya da göbeğe taktığımız kateter kaynaklı olabilir' denildi. '1 hafta sonra gelin kendinden açılabilir' denildi. 1 hafta sonra gittik, daha kötüye gitmiş. Bir damar tıkalıysa bütün damarlar, tıkanır hale gelmiş karaciğeri besleyen. Doktor Fırat Sarı 'Ben bir arkadaşımı arayacağım' dedi. Aradı, 'Ben ilaç vereyim mi bebeğe' dedi. 'Hayır' demiş olmalı ki, 'Tamam eve gönderiyorum' dedi. Bizi eve gönderdi. '1 ay sonra gelin' dedi. Biz artık sinirlenmeye başladık. Tam detaylı bir açıklama yok. Hemen o binada çocuk doktoruna çıktım. 'Acilen müdahale edilmesi lazım' diyerek başka bir hastaneye yönlendirdi. Gittik ve orada bize 'Çok geç kalınmış, bütün damarlar tıkanmış. Kronik hipertansiyon adı verilen bir hastalık oluşmuş' dediler. O iki hastane emin olmak için genetik test istedi. 'Yani belki dedi anne karnında oluşmuş olabilir' dedi. Genetik testler yapıldı. Hiçbir şey çıkmadı. Konsey toplandı ve kateter kaynaklı olduğu belirlendi. Tekrar, hastaneye gittik. Fırat Sarı'yı çağırdık. Durumu anlattık, 'Geç kalınmış' dedik, özür diledi. 'Kusura bakmayın. Ben bebeğinizin göbeğine kateteri takarken karaciğerine değdirmişim. Pıhtı attırmışım. Bununla yaşamaya alışacaksınız. Henüz bir tedavisi yok' dedi."
Çocuğunun dalağının büyük, karaciğeri besleyen damarların tıkalı olduğuna vurgu yapan Neslihan Ünlü P., "Varis borusunda tehlikeli dediğimiz varis damarları oluşabilir. O damarlarda patlamayla kanama meydana gelebilir. Mide, bağırsak gibi diğer organlara da sıçrayabilir. Yani çok uzun bir süreç. Henüz kesinleşmiş bir tedavimiz yok. İyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Rutin kontrollerimiz hala devam ediyor" diye konuştu.