YKS sonuçları açıklandı! Öğrenciler şikayet sitelerine hücum etti: Sınav sonucunda çözmediğim kadar soru görünüyor

Üniversiteye giriş ve yerleştirme sınavlarının sonuçları açıklandı. 1.4 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda 500 binden fazla öğrenci yeterlilik sağlayamadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından çok sayıda öğrenci şikayet sitelerine hücum etti

Yüzbinlerce öğrencinin geleceği için en kritik virajlardan biri olarak gördüğü YKS bu yıl pandemi gölgesinde gerçekleşti. Sınav sonrasında bazı öğrenciler soruları zor, bazıları kolay olarak nitelendirirken dün TYT ve YKS sonuçları da açıklandı. Böylece üniversite tercihleri ve yerleştirmeler için ikinci aşamaya da geçilmiş oldu. Fakat sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok öğrenci şikayet sitelerine hücum etmeye başladı.

Bu şikayetler arasında en çok dikkat çekenler ise çözmediği kadar sorunun AYT sonuç belgelerinde çözülmüş gibi göründüğü yönündeki şikayetler oldu. Birçok öğrenci doğru ve yanlış sayılarının hatalı olduğu yönünde itiraz dilekçesini ÖSYM'ye gönderdiğini öne sürerken, öğrencilerden bazıları ise doğru ve yanlış sayılarının yanlış yerlere yazıldığı iddiasındaydı.

Şikayetvar sitesinde yer alan şikayetlere yansıyan sonuçlara göre bazı öğrenciler çözdüğünden fazla sorunun sınav sonuç belgesine yansıdığını, bazıları ise çözdüğünden az sorunun sonuç belgesinde göründüğünü öne sürerken, bazı öğrenciler ise doğru ve yanlış sayılarının hatalı hesaplandığı iddiasındalar.

Bu açıdan öğrencilerin önünde iki aşamalı bir itiraz süreci bulunuyor. Bunlardan ilki Aday İşlemleri Sistemi'nden yani AİS sitesinden (ais.osym.gov.tr) öğrencinin sınav kağıdına bakıp, ÖSYM sonuç belgesi ile karşılaştırmak.

Eğer iki belge arasında tutarsızlık var ise öğrencilerin sonuç belgesinin ve cevap kağıdının yeniden değerlendirilmesini talep etme hakkı bulunuyor. Bu aşamadan sonra ise öğrencilerin ÖSYM'ye bir itiraz dilekçesiyle başvurması gerekiyor. 

İşte öğrencilerin paylaştığı o şikayetlerden bazıları:

    

Sonraki Haber