Yıllar önce koruyordu, şimdi korkutuyor: İstanbul'un tarihi surları madde bağımlılarının meskeni oldu

Tarihi Yarımada'yı çevreleyen, İstanbul’un turistik mekanlarından biri olan tarihi surlar korku saçıyor. Haber Global Muhabiri Enes Geyik ve Kameraman Furkan Duman, tarihi surları gezdi. surların karanlık yüzünü görüntüledi.

Son Güncelleme:

Bakımsızlık, denetimsizlik, takipsizlik… Tarih, yerini korkuya bıraktı. İstanbul’un tarihi surları korku saçıyor. Edirnekapı’daki surların bazı bölümlerinde içine girilememesi için çelik tellerle önlem alınmış durumda. Ancak bazıları bu telleri keserek bir geçiş noktası oluşturmuş. İçeriye girildiğinde adeta gizli bir oda sizi karşılıyor. Ve etrafta birçok atık var. Anlaşılan o ki birileri buralarda vakit geçiyor.

Surlar İstanbul’un en önemli tarihi ve turistik mekanı. Tarihi yarımadayı çevreleyen surlar, son günlerde vahşi cinayetlerle anılıyor. Surlar bir taraftan turistlerin ilgi odağı, diğer yandan ise evsizlerin uyuşturucu bağımlılarının meskeni. Son olarak katil Semih Çelik’in işlediği cinayetlerden birinin adresi de tarihi surlardı. Katil, cinayetin ardından yine o tarihi surlardan atlayarak intihar etti.

Bu cinayet İstanbul surlarının karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Çevre sakinleri surların onarılmasını ve turizme kazandırılmasını bekliyor.

Polis ve jandarmaya 141 yeni araç Sivas'ta gerçeği aratmayan kaza tatbikatı Bir akrep üzerine UV lamba tutulunca ne olur? Turizmin gözdesi "Üç Adalar"ın su altı zenginlikleri görüntülendi Belediye Başkanı yeşil alanlara atılan çöplerin görüntülerini paylaştı: "İnsan olamazlar" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'siyasette ılımlı iklim' sorusuna yanıt: "Rüya verdi cevabını"