Yılan yiyen geyikten sonra kemik yiyen zürafa da görüntülendi!

Otçul olmasına rağmen yılan yiyen geyiğin görüntüleri herkese şaşkına çevirirken şimdi de bir başka otçul zürafanın kemik yerken görüntüleri ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Hindistan'da çekilen geyik videosunu çeken kişi olan Susanta Nanda, bir gün sonra bu kez de kemik yiyen zürafa çekip paylaştı.

Bir anda sosyal medyada viral olan videoya rağmen otçul hayvanların et ya da kemik yemesi ilk kez görülen bir olay değil.

2010'da bir geyik, kamp alanında pişirilen bifteği alıp kaçmıştı. Zürafanın kemik yemesi ya da çiğnemesinin de bir açıklaması var. Otobur olan zürafaların fosfora ihtiyacı vardır. Bunu da kemikleri çiğneyerek ya da yutarak elde ederler. Sadece zürafalar da değil, birçok otçul kemik, boynuz, fildişi yiyerek bitkilerden alamadıkları fosfor, kalsiyum gibi ihtiyaçlarını giderebilirler.

Peki otçul hayvanlar neden etçilleşme eğilimi gösteriyor? Bunu yaşam alanlarının daralması, iklimlerin değişimi, besin kaynaklarının azalması ve ekosistemdeki değişikliklerin ortaya çıkardığı karışıklıklar karşısına hayatta kalma mekanizmasına bağlamak mümkün.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber