Yer Ankara: Yaralı halde vatandaş tarafından görüntülendi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yaralı bir domuz şehir merkezinde görüldü.

Son Güncelleme:

Alınan bilgiye göre, Kızılcahamam ilçesinde Aşağı Çanlı mahallesi yolunda vatandaşlar yaralı durumdaki bir domuzu dolaşırken gördü. Yol kenarında bir süre görülen yaralı domuz sonra ormana doğru giderek kayboldu. Bir vatandaş şehir merkezinde dolaşan domuzu görüntüledi.

DOMUZLAR HAKKINDA BİLGİLER

Fiziksel Özellikler: Domuzlar, genellikle kısa bacaklara, büyük başlara, uzun burunlara ve belirgin kulaklara sahiptir. Postları farklı renklerde olabilir, genellikle kahverengi veya siyah, ancak bazı türlerde beyaz veya lekeli postlara da rastlanır.

Beslenme: Domuzlar, otçul ve leşçil olarak kabul edilirler. Genel olarak bitkilerle beslenirler, özellikle kök sebzeler, meyveler, otlar ve tahıllar gibi bitkileri yerler. Aynı zamanda böcekler, kurtçuklar ve küçük omurgasızlar gibi küçük hayvanları da yerler.

Davranış: Domuzlar sosyal hayvanlardır ve sürü halinde yaşarlar. Genellikle aile grupları oluştururlar ve sürünün lideri bir dişi domuz olabilir. Domuzlar oldukça zekidirler ve çevrelerini keşfetmek için burunlarını kullanırlar.

Çoğalma: Domuzlar, türlerine göre farklılık göstermekle birlikte, yılda birkaç kez doğurabilirler. Yavrular, genellikle bir veya daha fazla yavru doğurur ve yavruları anne tarafından korunur.

Yaban Domuzu ve Evcil Domuz: Yaban domuzları, ormanlık ve vahşi bölgelerde yaşayan vahşi domuz türleridir. Evcil domuzlar, insanlar tarafından yetiştirilen ve et, süt ve diğer ürünler için bazı kesimlerde evcil hayvan olarak beslenen türlerdir.

Domuzlar, dünya genelinde farklı türlerde ve alt türlerde bulunurlar ve bu nedenle davranışları, fiziksel özellikleri ve yaşadıkları bölgelere göre değişiklik gösterebilir.

İSLAM'DA DOMUZ

İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'da Müslümanlara domuz eti tüketmemeleri emredilmiştir.

Kaşrut yasaları gereğince inançlı Yahudiler domuz eti tüketmezler.

Kaynak: Haber Global TV

Yarın mezarı açılacak! Cem Garipoğlu'nun mezarının çevresinde demir bariyerli önlem Zonguldak'ta heyelan! Güvenlik kamerası tarafından kaydedildi Yürekleri ağza getiren kaza! 1 ağır 3 kişi yaralandı Düşük ayarlı altınla dolandırıcılık: 2 kişi tutuklandı SOLOTÜRK ve Akıncı'dan nefes kesen gösteri Dolmuş sürücüsünün tepki çeken görüntüsü: Hem araç kullandı hem de...