Yeni dönemden önce ev kiraları ne kadar?

1 Temmuz itibariyle konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kalkacak. Kira artış oranı enflasyona göre belirlenecek. Peki İstanbul'da ev kiraları ne kadar işte ilçe ilçe fiyatlar.

Son Güncelleme:

Konut kiralarında yeni bir dönem başlamak üzere. 1 Temmuz'dan itibaren konut kiralarına yüzde 25 zam yapılacak. Kiracılar ve ev sahipleri bu günü merakla bekliyor. Peki, yeni dönem öncesinde konut kira fiyatları ne durumda?

Emlakçı beyan ediyor ki; Avcılar'da 2+1 daireler 15 bin lira civarında. Bahçelievler'de 25 ile 15 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Beşiktaş'ta ortalama 30 bin lira, yeni binalarda ise 35-40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bayrampaşa'da da talep yoğun, yeni binalarda 30 bin liraya kadar yükselebiliyor.

Anadolu yakasında ise kira fiyatları evin özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin; Sancaktepe'de 2+1 daireler 20 ile 25 bin lira arasında bulunabiliyor. Beykoz'un arka taraflarında deniz manzaralı daireler 40-50 bin liraya kadar çıkabiliyor. Üsküdar ise 25 ile 30 bin lira arasında değişiyor, deniz manzaralıysa 35-40 bin liraya kadar.

Kiracılar ve mal sahipleri enflasyonun yüzde 60 olduğu bir dönemde yüzde 150'ye varan zamlarla karşı karşıya. Ancak, bazı kiracılar ve mal sahipleri arasında anlayışlı bir buluşma gerçekleşiyor.

Kiraların suni şekilde arttığı düşünülüyor ve gelecekte de bu artışın devam edeceği öngörülüyor. Zam beklentisinin olmadığı ve kiraların yüksek olduğu bir dönemdeyiz.

Bayburt'ta kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye her gün et hazırlayan kasap Deniz yatağında uykuya daldı, 2 mil ötede görenler şaşırdı Kaldırımda oturan kadını saçından tutarak sürüklemeye çalıştılar Binaya giren yılan korku dolu anlar yaşattı Ankara'da bir kafede kavga çıktı, sandalyeler havaya uçuştu! Çanakkale'de caretta caretta ile selfie yaptı