Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifa nedenini açıkladı

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifa nedenini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Son Güncelleme:

2023 seçimleri... Dün İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekil Yavuz Ağıralioğlu, istifa gerekçelerini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları:

"Geçen haftaki basın toplantısındaki itirazlarım, benim siyasi olarak millete verdiğim sözlerdi. Ben milletimin beni bildiği, sevdiği yerde beni bulsunlar diye kalbimi bu hatta hizaladım. Bugün benim için siyasi mücadelem içinde, partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içerisindeki pozisyonum partime yük olmaya başladı. İstifa arkasında böyle bir duyguyu barındırıyor. Partimin grup kararı ile ortak adaylık iradesine imza atmadım. İtirazlarıma, partimin rencide edilmesine, emeklerinin 3-5 günlük süreçte heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Milletvekilliği adaylığına da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Açıklamalarımla partimin siyasal zeminini gölgeler hale geldim. Yük haline geldim. Ben kendimi siyasi iradelerine yük olma alanından kendimi çekiyorum.

Mücadelede edeceğiz ama yenmek için devlet millet düşmanlarına tevessül etmeyeceğiz. Çocuklarımızın katillerinden bir şey ummayacağız. Devletini uluslararası organizasyonlara şikayet etmeye kodlanmış FETÖ benzeri organizasyonların tazyiklerine maruz kalacak bütün boşlukları kapatacağız. Benim için zorunlu bir erdem olan istifa mekanizmasını bu şekilde ifade etmek zorundayım. Ben de onlara yük olmadığım için istifa ediyorum. Siyasi değerlendirmelerin olacaktır.

"YAVUZ AĞIRALİOĞLU KÜRT'E, VATANINA BAĞLI ALEVİLERE KURBAN OLSUN"

Yavuz Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için HDP'ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor diyorlar. Kim diyorsa ki Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi, HDP'ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor, namussuzdur. Yavuz Ağıralioğlu Kürt'e kurban olsun, vatanına bağlı Alevilere kurban olsun."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber