Hastalar bu yemeklerle mi şifa bulacak?

Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastanede yatmak zorunda kalan hastalar en çok yemeklerle ilgili zorlanıyor. Tadı tuzu olmayan yemekler şöyle dursun, getirilen yemeklerin gramajları ve tazeliği hastaların en çok sorun yaşadığı konulardan biri. Yatan hastalar bu durumdan şikayetçi

Son Güncelleme:

Yemekler en çok da hastalandığımızda kıymeti biliniyor. Şifa aramak için gidilen bazı hastanelerin yemekleri ise hastaların moralini iyice düşürüyor. Kimi devlet hastanelerinde hastaları iyileştiren yemekler çıkarken kimi devlet hastanelerinde ise neden bu kadar kötü yemekler hastalara getiriliyor? Herhangi bir denetim söz konusu mu? Hastaneler neye göre yemek şirketlerin belirliyor? Hastalar yemeklerindeki şikayetleri nereye bildirmeli? Sağlık-Sen, hastane yemeklerindeki ihalelerle ilgili proje müdürü ve hastalarla konuştuk.

İstanbul Sağlık-Sen çalışanı Zafer Caner konuya ilişkin olarak "Her hastanenin ayrı bütçesi var. Bakanlığı bu konuda hastanelere de şartnamesi mevcut. Bir fiyat politikası var ve Kurumlar buna uymak zorunda. Kurum hangi şirketle ihale yoluyla anlaştıysa yemekler o kurum tarafından hastanelere gönderiliyor" dedi. 

HASTA YEMEKLERİNDEKİ ŞİKAYET NEREYE BİLDİRİLMELİ?

Caner yemeklerdeki şikayetlere ilişkin "Yemeklerdeki şikayet doğrudan kurum ve kurumun üst yöneticilerine bildirilmeli" şeklinde konuştu. 

HASTANELERDEKİ YEMEKLERİ LİSELİLER PİŞİRİYOR

Geçtiğimiz yıl projesi başlatılan hastanelerle yapılan sözleşmeler sonucunda malzeme dahil yemek hazırlama, pişirme, dağıtım ve sonrası hizmet alımı faaliyetlerine liselerle başladığını duyurulmuştu.

MEB'e bağlı liselerde proje müdürü olarak görev yapan Sunay Köse hastane yemekleriyle ilgili olarak " Hangi MEB'e bağlı lise ile çalışılacağı hastanenin açtığı ihaleye göre belirleniyor. Yemekler diyetisyenler tarafından inceleniyor. Herhangi bir olumsuzluk olduğunda doğrudan aksiyon alabiliyoruz. Gramajlarla ilgili bir sorun yaşamadık" ifadelerini kullandı.

HASTALAR YEMEKLERDEN MUTSUZ!

Bazı devlet hastanelerinde yatan hastalarla konuştuğumuzda gelen yemeklerden mutsuz olduğunu dile getiriyor. Hastanın öncelikleri belirlenmesi gerekirken her hastaya aynı menü getirildiği belirtiliyor. Üstelik gramajların düşük ve yemeklerin soğuk olduğu da yatan hastaların şikayetleri arasında. Ancak öyle ki; bazı devlet hastanelerinde yatan hastalar ise yemeklerden memnun. Özenle seçilip hastaların yatış nedenlerine bağlı sağlık prosedürleri incelenip kişilere tek tek ayrı menü getirildiğini dile getiriyorlar. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber