Yastığınızın altına biberiye koyup uyursanız ne olur? İşte uyumadan önce yastık altına biberiye koymanın mucizevi faydası

Galerinin tamamı için tıklayınız

Yastık altına biberiye koymak halk arasında yaygın bir şekilde kullanılan bir uygulamadır. Sağlık açısından birden fazla faydası bulunan bu alışkanlık aromaterapi özelliği sağlar. 

Gece uyumadan önce yastığınıza kafanızı yastığa koyduğunuzda biberiyenin içerdiği doğal uçucu yağlar burnunuza gelecek ve bu stresi azaltarak daha kaliteli bir uyku sağlayacaktır. Daha derin ve daha dinlendirici bir uyku sağlayan biberiye sayesinde uyandığınızda kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. 

Aynı zamanda biberiye hafıza güçlendirici bir bitkidir. Biberiyenin uçucu yağlarının gece boyunca koklanması zihinsel gelişimi destekler. Ayrıca anti-inflamatuar bir bitki olması ile biberiye gece solunum yollarının açılmasını sağlar. Akciğerlerde iltihap oluşumunun önüne geçer. 

Burun tıkanıklığını azaltarak gece daha rahat nefes almayı sağlar. Bunun yanı sıra yaz aylarında sivrisineklerden korunmayı da sağlar. Sivrisinekler biberiye kokusundan kaçar.