Yaşlı adamın polis rolündeki dolandırıcıdan kurtuluşu polisleri bile şaşırttı

Burdur'un Bucak ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmek üzere olan yaşlı adam, kuyumcudan bozdurup teslim aldığı 250 bin TL'yi polis merkezine götürdü.

Son Güncelleme:

Bucak'ta yaşayan sanayi esnafından Abdül Vahap Erdoğmuş, saat 12.30'da sıralarında evinde otururken bilmediği bir numara tarafından arandı. Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, Erdoğmuş'un adına 17 farklı telefon numarası ve şirket açıldığını ve bunlara operasyon düzenleyeceklerini, evinde ne kadar altın ve para varsa fotoğraflarını çekip kendilerine atmalarını istedi.

Dolandırıcıların tuzağına düşerek istediklerini yapan Abdül Vahap Erdoğmuş, dolandırıcıların isteği üzerine altınları kuyumcuya gidip bozdurdu. Yaklaşık 250 bin TL değerindeki altınlarını vererek parayı alan Erdoğmuş, kuyumcunun önündeyken düşünerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek parayı teslim etmek istedi. Polislerin durumu anlaması üzerine dolandırıcıların oyunu bozuldu.

O sırada telefonu hiç kapatmayan dolandırıcılar yaşlı adama “Emniyete niye gittin biz polisiz zaten” diyerek kızıp telefonu kapattı. Dolandırıcıların eve gelmesi için sivil polislerin gözetiminde evine dönen ve kendisini tekrar aramalarını bekleyen yaşlı adam, arayan olmayınca çarşıya geri çıktı.

Çarşıda tekrar arayan ve paraları hesabına atmasını isteyen dolandırıcılar o anların kaydedildiğini görünce telefonu kapatarak kayıplara karıştı.

Antik kentin 45 yıllık çobanı: Yörük Fatma Muğla'daki orman yangınında alevlerin arasından kaçan kaplumbağa Elazığ’da aç kalan tilki yiyecek bulmak için şehre indi Trafikte keşke hep böyle olsa dedirten görüntüler Burs alarak dünyayı gezdi, sosyal medya ikiye bölündü Elden kira ödemesine ceza kesilecek